Wandel Route 29 mee met burgemeester Maarten Offinga

Maarten Offinga heeft bij zijn installatie als burgemeester van Hardenberg de Route 29 ontvangen. Een soort wandelkaart waarmee je langs de 29 kernen van Hardenberg komt. Hij gaat deze route lopen en start op 27 januari 2022 in Radewijk, Hoogenweg en Venebrugge. Inwoners zijn welkom om een stukje mee te wandelen en te laten zien wat hun woonomgeving bijzonder maakt. 

Door Route 29 te wandelen wil Maarten Offinga de kernen en inwoners nog beter leren kennen
“Ik ben in september 2020 begonnen als burgemeester. Dat was vlak voor de tweede coronagolf. Daardoor kon ik niet naar de inwoners toe en kennismaken zoals ik dat graag had willen doen”, vertelt Maarten Offinga. “Ik heb inwoners toen uitgenodigd met mij te gaan wandelen. Want dat kon wél. Dat beviel zo goed dat ik heb besloten om in januari 2022 te starten met de Route 29. Ik hoop dat mensen een stukje met mij mee willen wandelen en tijdens de wandeling laten zien wat hun woonomgeving bijzonder maakt. Ik kijk er bijzonder naar uit om de gemeente Hardenberg op deze manier verder te ontdekken!”

Wandelen is volgens de burgemeester een goede en leuke manier om in gesprek te komen met inwoners. En om nader kennis te maken met de 29 kernen in de gemeente Hardenberg. Bovendien is wandelen erg gezond en ontspannend. Maarten Offinga heeft zich voorgenomen om via de Route 29 door de gemeente Hardenberg te wandelen. Elke maand wandelt hij door een of meerdere kernen. Dat doet hij meestal op een donderdagmiddag. Hij deinst er daarbij niet voor terug om van de wandelpaden af te wijken. “Ik heb mij voorgenomen zoveel mogelijk in een rechte lijn door en tussen de kernen te lopen. Wie weet wat we onderweg allemaal tegenkomen!”

Wandel mee!
De burgemeester nodigt inwoners, verenigingen of scholen uit om mooie of bijzondere plekken of onderwerpen aan te dragen die hij zeker moet bekijken tijdens de wandeling. En om een stukje mee te wandelen en daarover te vertellen.

Route 29 start in het zuidelijke deel van de gemeente
De Route 29 gaat op donderdagmiddag 27 januari 2022 van start in Radewijk. Vervolgens wandelt Maarten Offinga door Hoogenweg en Venebrugge. Wie een stukje mee wil wandelen, een bijzondere plek wil laten zien of een onderwerp dat speelt in een van deze kernen wil bespreken kan voor 10 januari 2022 mailen naar route29@hardenberg.nl

– 27 januari  – Radewijk/Hoogenweg/Venebrugge

Het programma voor 2022 ziet er verder als volgt uit:
– 17 februari      – Ebbenbroek/Bruchterveld
– 31 maart          – Kloosterhaar
– 28 april             – Sibculo
– 25 mei              – Mariënberg
– 23 juni              – Diffelen en Rheeze
– 29 september – Bergentheim, Oud-Bergentheim, Brucht, Gouden Ploeg
– 27 oktober       – Heemserveen en Rheezerveen

Waardebonnen inwisselen
Bij zijn installatie als burgemeester kreeg Maarten Offinga van de gemeente Hardenberg als welkomstcadeau een Route 29-cheque en waardebonnen die in te wisselen zijn in alle 29 kernen. “Dit heeft mij wel een beetje op het idee gebracht om dit te gaan doen. Ik ga tijdens de wandelingen deze waardebonnen dan ook inleveren.”

Videoverslag

Van elke wandeling maakt de gemeente een videoverslag. Dit plaatst de gemeente online op www.hardenberg.nl en de sociale mediakanalen.

Gerelateerde artikelen