Een eigen onderneming starten maar je weet nog niet hoe?

Wil je graag een eigen onderneming starten, maar zie je geen mogelijkheden om dit zelfstandig voor elkaar te krijgen? Dan is een Sociale Coöperatie dé oplossing voor u.

Wat is een Sociale Coöperatie?
Een Sociale Coöperatie is een organisatie van en voor burgers met lage inkomens gericht op het bevorderen van zelfredzaamheid. Als lid van een sociale coöperatie ga je eerst een trainingstraject in van anderhalf tot twee jaar. Je kunt onder de vlag van de Sociale Coöperatie een eigen onderneming opzetten, zonder je eerst in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Zodra je geheel zelfredzaam bent, kun je je onderneming aanmelden bij de KvK. Ben je ergens heel goed in, gemotiveerd en beschik je over een flinke dosis doorzettingsvermogen, dan is lid worden van de Sociale Coöperatie iets voor jou.

Leden bereiken meer
Lid worden van de Sociale Coöperatie is uitermate gunstig voor mensen die, na toestemming van de uitkeringsinstantie, met behoud van uitkering zo een eigen onderneming mogen beginnen. De opbrengsten van je onderneming kun je investeren in doorontwikkeling van je bedrijf. Leden van een Sociale Coöperatie kunnen sámen doelen bereiken die misschien anders onbereikbaar zijn. Als lid van een Sociale Coöperatie ga je eerst een trainingstraject in van ongeveer anderhalf tot twee jaar, om te komen tot volledig zelfstandig ondernemer. Er bestaan al meerdere sociale coöperaties, maar in Hardenberg is men startende.

Meer informatie
Donderdag 25 en maandag 29 november wordt in Hardenberg een informatiebijeenkomst gehouden. Meld je voor de bijeenkomst aan via de website sc-hardenberg.nl of bel naar 06 – 199 858 16.

Op de foto ziet u Rex Hendriksen en Mark Leer.

Gerelateerde berichten