Waardering voor Ommense mantelzorgers

De heer Van de Kaaden mocht dinsdagmiddag de eerste mantelzorgwaardering ontvangen. Hij kreeg uit handen van wethouder Alice van den Nieuwboer een Ommer Cadeaubon overhandigd. Deze is te besteden bij lokale ondernemers. De overhandiging vond dinsdag plaats in de Carrousel in Ommen.


Dag van de mantelzorg

Ieder jaar is het op 10 november de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers bieden zorg en hulp aan een naaste met een chronische ziekte of beperking. Dankzij de zorg van mantelzorgers is er minder of zelfs geen thuiszorg nodig. Mantelzorgers uit de gemeente Ommen ontvangen dit jaar op dinsdag 8 en donderdag 10 november de jaarlijkse mantelzorgwaardering.

Mantelzorgwaardering

Wethouder Alice van den Nieuwboer overhandigde dinsdag in de Carrousel in Ommen de eerste mantelzorgwaarderingen uit aan de heer Van de Kaaden. Van den Nieuwboer: “Ik heb veel waardering voor mantelzorgers. Het verzorgen van naasten is namelijk geen vanzelfsprekendheid. Mantelzorger ben je uit liefde voor een ander. Wij willen zo de mantelzorgers heel erg bedanken voor hun inzet.”

 

Mantelzorgers konden zich aanmelden voor de mantelzorgwaardering. Ruim 170 mantelzorgen hebben zich aangemeld. Zij ontvangen een Ommer Cadeaubon, te besteden bij lokale ondernemers. Daarnaast konden zij ook aangeven of zij kaarten voor de voorstelling ‘Liedjes die niet mochten’ wilden ontvangen. Ook op 10 november kunnen mantelzorgers die zich aan hebben gemeld nog hun mantelzorgwaardering ophalen.

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Gemeente Ommen

De heer Van de Kaaden en wethouder Alice van den Nieuwboer

Gerelateerde artikelen