Voedselbank bedankt Bakker Battjes

Na 38 jaar sluiten Leni en Geert Battjes uit Hardenberg de deuren van hun bakkerij. Vanaf zondag 30 oktober komt er definitief een einde aan hun bakkersavontuur.

Bakker Geert Battjes en zijn vrouw Leni stoppen na 38 jaar namelijk met de bakkerij aan de Brink 23 in Hardenberg. “Het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd van het paar in combinatie met een bakkerstekort en het (nog) niet kunnen vinden van een opvolger/koper van het pand, liggen ten grondslag aan het besluit om te stoppen”, licht Leni toe. Ze postte er een bericht over op Facebook, waarop massaal werd gereageerd. “Allemaal heel hartverwarmend,” aldus Leni.

 

Een maand langer open

Zelfs de sluitingsdatum is nog een maand opgeschoven. Anders was de zaak al een maand eerder gesloten geweest. “De sluitingsdatum is 1 maand verschoven naar 30 oktober. Daarom kunt u een extra maand genieten van ons overheerlijke brood, koek en gebak! Geef het door aan iedereen. Vriendelijke groeten, Geert & Leni Battjes en het Top team van Bakker Battjes”, staat op hun eigen Facebookpagina te lezen. Hun website is nog wel te bereiken, maar ‘deze is vanwege de sluiting van de bakkerij alvast gesloten’, staat erop. Klanten kunnen nog tot en met zaterdag 29 oktober bij de bakkerij terecht.

 

Sociale betrokkenheid

Niet alleen voorzag de Bakkerij haar klanten van vers brood en andere lekkernijen, ook toonde de familie Battjes meerdere malen haar maatschappelijke betrokkenheid. Zo schonken zij in de afgelopen jaren ruim 100.000 broden en andere artikelen uit hun assortiment aan de Voedselbank Hardenberg-Ommen.

 

Bloemetje voor Geert en Leni

Als blijk van waardering overhandigde Rein Hofsink vrijdag 28 oktober namens alle vrijwilligers en andere betrokkenen van de voedselbank een bloemetje. “Het is fantastisch dat we vele jaren een goede relatie hebben gehad met Bakker Battjes en zijn hen meer dan dankbaar voor de vele producten die ze aan ons hebben geschonken. Hierdoor konden wij onze voedselpakken voorzien van brood, krentenbollen, krentenslofjes en andere producten uit het assortiment”, aldus Rein Hofsink.

 

 

Tekst: Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten