Vissen voor alle leden van De Dobber in De Poele

Vanwege de afgelopen corona periode was er een flinke stijging van ons leden bestand. Het bestuur wilde een extra geste doen richting de leden. Daarom werd visvijver de Poele door de vereniging afgehuurd voor al hun leden op zaterdag 2 en zondag 3 september.

Je moest je wel van te voren opgeven of je mee wilde vissen want er waren per dag 18 steigers beschikbaar, en de verwachting was dat het wel eens dringen kon worden. Dat viel de eerste dag nog een beetje tegen met zo`n stuk of 12 deelnemers.

De stemming was er niet minder om want de karpers waren helemaal los. Zowel jong als oud genoot met volle teugen om de krachtpatsers binnen te krijgen. Nou ben ik geen echte karper visser maar ook ik heb volop genoten. Als je dan eens even rondloopt en hoort dat er jongens bij waren die zo`n veertig kanjers wisten te vangen, dan begrijp je wel dat het volop genieten was. Het meest heb ik nog genoten van een paar kleine jongens uit Kerkenveld die helemaal stapel gek waren en volop genoten van het hele spektakel.

Groot respect heb ik ook voor Ep Lip die als een soort mentor het spektakel leidde en ook deze kinderen van allerlei materialen voorzag zodat ook de kleintjes een prachtige dag hebben gehad. Het was volop promotie voor de hengelsport. Heel jammer was het dat onze eigen jeugd het vrijwel geheel liet afweten. Dood zonde want het was een super dag. Zondag de2e dag waren bijna alle steigers bezet en het was nog mooier weer dan zaterdag. Het was gezellig met veel vissers maar ook veel kijkers. De karpers hadden wat minder trek in een lekker hapje, maar ja wat doet het er toe, op zo`n fantastische dag. Ik heb zondag maar een halve dag gevist, want ik wilde ook nog graag even naar Max Verstappen kijken.

Ik wil het bestuur en dan met name Ep Lip bedanken voor deze prachtige dag die zeker voor herhaling vatbaar is. Het is fijn dat er toch veel waardering is voor wat sommige mensen voor de vereniging doen. Ik doe zeker weer mee als er zo`n dag komt. Ik zie nog de glunderende gezichtjes van de kinderen uit Kerkenveld die helemaal hotel de botel waren. We hebben er zeker veel goodwill mee gekweekt Bestuur en met name Ep Lip ontzettend bedankt voor deze beide prachtige dagen.

Wat mij betreft op naar de volgende dagen Ep Lip bedankt.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: De Dobber

Gerelateerde berichten