Vervolgsubsidie 775 jaar stadsrechten Ommen

De Stichting 775 jaar stadsrechten Ommen heeft een vervolgsubsidie van € 80.000,- toegekend gekregen van de gemeente Ommen. Met deze subsidie kan de stichting het programma rondom de viering van het jubileumjaar 2023 verder vormgeven.

De vervolgsubsidie is de tweede subsidie die de Stichting 775 stadsrechten Ommen ontvangt van de gemeente Ommen. In 2022 ontving de stichting een startsubsidie van € 10.000,- om de eerste kosten te dekken. Ria Kroon, bestuurslid van de Stichting 775 stadsrechten Ommen: “De stichting heeft een voorlopige agenda opgesteld met een gevarieerd programma. Daarvoor hebben we een vervolgsubsidie aangevraagd. We zijn blij dat de gemeente deze subsidie heeft toegekend. Het geeft ons de mogelijkheid om onze ideeën en plannen concreet te maken.”

Subsidie op basis van programma

De Stichting 775 jaar stadsrechten Ommen had voor het indienen van de subsidie veelvuldig contact met de gemeente Ommen. Burgemeester Hans Vroomen: “We hebben afgesproken dat de stichting eerst een programma voor de viering van 775 jaar stadsrechten zou samenstellen. Daarna kon de aanvraag voor de vervolgsubsidie worden ingediend. Op basis van het programma, dat met ideeën vanuit de Ommenaren is samengesteld, heeft het college hiervoor de subsidie verleend.”

Voorlopig programma

Dit jaar wordt gevierd dat Ommen 775 jaar geleden stadsrechten ontving. Hiervoor is vorig jaar de Stichting 775 jaar stadsrechten Ommen opgericht. In het voorlopige programma zijn diverse activiteiten opgenomen: een feestelijke zaterdag in mei, een groot middeleeuws festijn in juni, de viering van de ontvangst van de stadsrechten op 25 augustus en aandacht voor de historie in september.

 

Groot feest waard

Burgemeester Hans Vroomen: “Het is fantastisch als we samen met en voor inwoners een jaar vol evenementen neer kunnen zetten. Dat Ommen al zo lang geleden erkend is als stad en nog steeds bekend staat om haar groene omgeving, prachtige Vecht en bruisende centrum, is zeker een groot feest waard”.

Hans Kersbergen, één van de bestuursleden van de nieuwe stichting: “Je beleeft en viert samen. Dat is het doel van de viering van 775 jaar stadsrechten. Het is mooi dat we met de stichting hier een coördinerende rol in kunnen spelen. Maar we hebben de Ommenaren nodig om de activiteiten te organiseren. Hier is al een mooie start mee gemaakt tijdens de brainstormavond. Hopelijk zien we het enthousiasme van deze avond terug in de activiteiten die door de Ommenaren georganiseerd gaan worden.”

 

De Stichting roept iedereen die concrete plannen of goede ideeën heeft om iets te organiseren dit kenbaar te maken via het mailadres: 775jaarOmmen@gmail.com


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Gemeente Ommen

Gerelateerde artikelen