Verlichte stoet met oldtimer tractors komt naar Hardenberg

Oldtimervereniging De Twentse Rakkers uit Den Ham is in 2020 een traditie gestart. Een colonne van 35 versierde oldtimer tractors zal zaterdag 18 december door Hardenberg rijden.

Vanwege Corona zat iedereen vorig jaar binnen en mochten ouderen geen bezoek ontvangen. Daardoor ontstond het idee om de oude tractors te versieren met kerstverlichting en in een stoet door Den Ham en langs woonzorgcentrum Het Liefferdinck te trekken. De bewoners konden genieten van een optocht met negen verlichte oldtimer tractors. De Twentse Rakkers lieten het niet bij deze ene editie. De optocht viel zo goed in de smaak dat de vereniging ook dit jaar de tractors weer uitbundig hebben versierd met kerstverlichting. Ook is de colonne uitgebreid en telt nu geen 9 maar 35 (vooral oude) tractors.

De eerste optocht was op donderdag 10 december in Den Ham, zaterdag mochten de bejaardentehuizen en verzorgingsflats in Ommen genieten van de verlichte stoet. Afgelopen donderdag reed de colonne door Vroomshoop en vrijdag door Westerhaar.

Zaterdag 18 december trekt de stoet door Hardenberg. Dit is de laatste in de rij. Ook hier liggen diverse verzorgingshuizen op de route.  De stoet vertrekt om 16.00 uur vanuit Den Ham. Bewoners van Clara Feyoena Heem kunnen als eerste genieten van de colonne. De tractoren worden daar tussen 16.30 en 17.00 uur verwacht. Daarna trekt het gezelschap verder door Heemse, de vogelbuurt, het centrum, langs Oostloorn en het ziekenhuis. Aansluitend worden in Baalder en Baalderveld de woningen van de Baalderborg Groep bezoek van de stoet verwachten.

Update zaterdag 18 december 11.30 uur:
Als Omroep NOOS plaatsen wij een dringend verzoek om de coronamaatregelen extra goed in acht te nemen.
Ga niet op een kluitje langs de route staan, houd voldoende afstand, draag eventueel een mondkapje.

Dit verzoek plaatsen wij omdat we het als omroep ontzettend jammer zouden vinden dat gemeenten in de
toekomst geen vergunningen meer willen verlenen voor zulke leuke initiatieven, vanwege een te grote opkomst.
Alleen door samen te werken kunnen we het coronavirus onder controle houden en dergelijke initiatieven steunen!

Gerelateerde artikelen