Burgemeester Offinga overvallen

Burgemeester Maarten Offinga is dinsdag overvallen. Het is hem rauw op z’n dak gevallen en hij laat het er niet bij zitten. Hij wil zo snel mogelijk in gesprek met de rechter-commissaris.

Het besluit van de Rechtbank Overijssel om burgemeester Offinga te benoemen tot medecurator in de afwikkeling van het faillissement van De Zorgstal in Radewijk overviel hem. Hij vindt het niet gepast om op te treden als medecurator.

 

In november is zorginstelling De Zorgstal in Radewijk failliet verklaard. Vorige week werd het faillissement definitief. Daarop besloot de Rechtbank Overijssel om burgemeester Maarten Offinga van de gemeente Hardenberg aan te wijzen als medecurator. Een medecurator is samen met de curator verantwoordelijk voor de goede afwikkeling van een faillissement. Maarten Offinga is overvallen door dit besluit van de Rechtbank.

 

“Ik ben deze week tot mijn verrassing met deze benoeming geconfronteerd en hier vooraf niet in gekend. Daarom zoek ik contact met de rechter-commissaris voor een nadere uitleg. Voor mij staat de zorg voor de kwetsbare bewoners van De Zorgstal voorop. Daar maak ik mij sterk voor en we zijn samen met de betrokken partijen al druk bezig met het zoeken van een oplossing. De rol van medecurator past daar niet bij,” verklaart burgemeester Offinga. De burgemeester van Hardenberg voelt zich erg betrokken bij de bewoners van De Zorgstal. Juist daarom vindt hij het niet gepast en gewenst om op te treden als medecurator.

 

Volgens Maarten Offinga wordt er al hard gewerkt aan een goede en passende oplossing voor de bewoners van De Zorgstal en is zijn rol als medecurator daarom niet nodig. “Ik snap heel goed dat deze bewoners in onzekerheid zitten door dit faillissement. En dat ze zich zorgen maken over waar ze nu naartoe moeten. Ik weet ook dat de gemeente Hardenberg en andere betrokken instanties al druk bezig zijn met het zoeken van een oplossing. Zij begeleiden deze bewoners bij het vinden van een passend onderkomen.” De burgemeester van Hardenberg wil op zo kort mogelijke termijn in gesprek met de rechter-commissaris voor een nadere uitleg.

Gerelateerde artikelen