Verkeer in Hardenberg staat vast door Sinterklaas drive-thru

Een drive-thru voor Sinterklaas was een goed idee, maar alleen voor het verkeer in Hardenberg een drama.

Het was zaterdagmiddag een chaos in het centrum van Hardenberg. De hoofdwegen in het winkelgebied stonden vol met honderden auto’s. In de meeste auto’s zaten enthousiaste kinderen zaten te wachten, die ongeveer een uur hun enthousiasme moesten bewaren voordat ze de drive-thru op het Wilhelminaplein bereikten om de Sint te kunnen verwelkomen. Op deze enorme drukte waren de verkeersregelaars ook niet echt op voorbereid, zodat het een en ander op sommige kruispunten wel een beetje chaotisch verliep.

De drive-thru werd zaterdag om 13.00 uur door wethouder Martijn Breukelman geopend. Vanaf dat moment liep het storm. Door de enorme drukte liep alles ook nog eens uit. De opzet was dat de drive-thru rond 17.00 uur afgelopen zou zijn, maar toen stond alles nog steeds vast. Het werd overwerk voor Sint en zijn pieten. Maar die uren kregen ze naar eigen zeggen vast wel in pepernoten uitbetaald!

Voor degene die alleen maar even een boodschapje wilde doen, had een ware uitdaging om deze middag een supermarkt te bereiken. Voor de meeste winkels moest je een andere route kiezen wilde je niet in de ‘file’ terecht komen.

 

Gerelateerde artikelen