Clubgebouw kanovereniging eindelijk officieel geopend

Het clubgebouw van Kanovereniging Hardenberg Vecht in Hardenberg is zaterdag 4 juni officieel geopend. De opening heeft even geduurd, want vanwege de coronamaatregelen lukte het maar niet om een datum te plannen.


Omdat in het Vechtpark zaterdag ook nog Vechtival XL werd gehouden, werd al snel duidelijk dat dit de ideale dag zou zijn. Na een toespraak van Hermen Veltkamp, instructeur bij de kanovereniging, had Martijn Breukelman, sportwethouder, de eer het logo naast het pand te onthullen. Na de openingshandeling, werd iedereen getrakteerd op een heuse ‘kano’. Daarna was er de mogelijkheid om het clubgebouw van binnen te bekijken. In het kader van Vechtival XL, hield de kanovereniging de hele middag open huis.

   
Hermen Veltkamp en Martijn Breukelman

Ontstaan van de kanovereniging
In december 1985 besloten de leden van een pas opgericht clubje kanovaarders, om een officiële vereniging te worden en 17 maart 1986 was de oprichting een feit. Sinds de beginjaren 90 heeft de vereniging een eigen clubgebouw. Die stond eerst bij zwembad De Marsch, waar nu de Amalia fietsbrug is gebouwd.  Toen moest er worden verhuisd, dat heeft geresulteerd in een spiksplinternieuw clubgebouw in het Vechtpark, vlakbij de wildwaterbaan.

Wildwaterbaan
Sinds 2014 is er in Hardenberg een wildwaterbaantje voor beginnende kajakvaarders. De wildwaterbaan in Hardenberg is uniek. Het is de eerste baan in Nederland die gebruik maakt van het natuurlijke verval van een rivier. De Overijsselse Vecht zorgt voor een hoogteverschil van 1,5 meter bij een baanlengte van 140 meter. De wildwaterbaan heeft gemiddeld een waterdiepte van 60 centimeter.

De wildwaterbaan loopt van de Vecht naar de Molengoot en heeft tien obstructies en heeft de classificatie van wildwaterniveau II (WW II). De wildwaterbaan is in eigendom van de gemeente Hardenberg. Omdat de baan gebruik maakt van het natuurlijke verval van de rivier de Vecht is het waterbeheer in handen van het waterschap, maar een groot gedeelte van het jaar is is de baan geopend. Of de baan open of dicht is, kun je controleren op de website van de gemeente Hardenberg.

 

Gerelateerde artikelen