Vechtgenoten ontvangt opbrengst Pubquiz

Sociëteit Vechtdalvrouwen heeft woensdag 2 november een Pubquiz gehouden. Daarvan was de volledige opbrengst bestemd voor Stichting Vechtgenoten in Ommen. Onlangs is een cheque van 5.250 euro overhandigd.

Sociëteit Vechtdalvrouwen heeft woensdag 2 november een Pubquiz gehouden. Er waren maar liefst 105 deelnemers. Verdeeld in groepen van 5 of 6 namen zij deel aan de Pubquiz die werd gehouden bij Charme Hotel Wildthout. Zo gingen 19 teams de strijd aan in de Pubquiz. Het was geen makkelijke opgave. Met een nipte overwinning op de teams ‘Sigmund Teut’ en ‘Over de Tong’ werden de heren van de ‘Menschgruppe’ als winnaar uitgeroepen.

 

Daarnaast was er een loterij. Deze is door 40 ondernemers in Ommen mogelijk gemaakt, dankzij het sponsoren van mooie prijzen. Tot slot werden er 10 bijzondere prijzen geveild; waaronder een Koesafari, een workshop parelketting maken en een diner inclusief overnachting bij Wildthout.

Aan het einde van deze bijzondere en gezellige avond maakte Elly Berkel, voorzitter van de Sociëteit Vechtdalvrouwen, het eindbedrag bekend. De opbrengst was maar liefst €5.250 euro, bestemd voor Stichting Vechtgenoten.

 

Stichting Vechtgenoten is voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten een geliefde plek om elkaar te ontmoeten, maar ook om te ontspannen of gewoon fijn creatief bezig te zijn. De opbrengst van de Pubquiz gaat speciaal naar een groep mensen in de leeftijd van 30-40 jaar. Dit zijn de mensen die vaak nog een jong gezin hebben, waarvoor de diagnose kanker een enorme impact heeft op het gezinsleven. Het persoonlijke verhaal van Inge en Carla op de quizavond maakte dit ook duidelijk. Daarmee werd al gauw duidelijk hoe belangrijk de rol van de stichting is.

 

Een aantal leden van de Sociëteit Vechtdalvrouwen heeft de cheque onlangs officieel overhandigd aan Inge en Carla. Zij zijn de initiatiefnemers van het project waarvoor de opbrengst bestemd is.

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Stichting Vechtgenoten

Gerelateerde berichten