Vechtdal Rally bracht Nederlandse rallytoppers samen

Vechtdal Rally

De legendarische Gramsberger Classic TT, georganiseerd door Stichting Eveno Racing Gramsbergen, keerde op zaterdag 17 juni terug met een onvergetelijke dag vol motorsportactie en nostalgie.

Net als voorgaande jaren was het streven om het evenement zo compact mogelijk te houden, zodat in principe alle activiteiten op dezelfde dag konden plaatsvinden. Ook in 2023 richtte de organisatie zich op vier verschillende klassementsproeven op snelheid en minimaliseerde zij het aantal verbindingskilometers. De doelstellingen van de Vechtdal Rally bleven ook dit jaar ongewijzigd: een gratis evenement voor bezoekers organiseren, zodat het voor iedereen toegankelijk was.

“Met de vele bezoekers hoopten we een positieve economische impuls te geven aan de lokale ondernemers in Hardenberg en daarnaast de stad (inter)nationaal op de kaart te zetten,” aldus de organisatie. Het milieu stond hoog in het vaandel; de Vechtdal Rally is al jaren de groenste rally van Nederland dankzij diverse initiatieven. Zo compenseerden we de CO2-uitstoot volledig door het Fair Climate Fund te steunen. Dit fonds ondersteunde onder andere mensen in ontwikkelingslanden met onze compensatie en hielp hen een veiliger leven te leiden door onder andere veilige kooktoestellen, waardoor ze minder CO2 uitstootten. Tal van andere initiatieven, zoals het gebruik van elektrische voorrijauto’s, droegen bij aan een minimale belasting van het milieu, terwijl we tegelijkertijd maximaal plezier boden aan het vele publiek.

Als derde doelstelling wilde de Vechtdal-organisatie goede doelen blijven ondersteunen. Ook de gastheren en gastvrouwen, de buurtbewoners waar de proeven plaatsvonden, speelden een belangrijke rol voor ons. We ondersteunden de lokale buurtverenigingen en probeerden de overlast voor de omgeving tot een minimum te beperken. De Vechtdal Rally kijkt terug op een spannende en succesvolle editie in 2023, waarbij de Nederlandse rallytoppers hun talenten toonden in de strijd om de titel van het Open Nederlands Kampioenschap.

Helaas had Team Biesheuvel minder geluk met hun BMW, die in topconditie was. Deze sloeg na een crash over de kop, maar gelukkig konden beide inzittenden ongedeerd uit de auto komen.


Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper
Bron: Eigen

Gerelateerde berichten