Avondvierdaagse & Klepperstadtocht

De 65e Wandelvierdaagse werd gehouden van woensdag 14 juni tot en met zaterdag 17 juni. De 26e Klepperstadtocht was op zaterdag 17 juni. De  editie van dit jaar werd vooral  gekenmerkt door de warme weersomstandigheden en gezelligheid!

De organisatie gaf speciale tips uit voor de warmte. Onder andere genoeg drinken, hoofdbedekking en katoenen kleding werd aangeraden. En op de slotdag had de organisatie een extra waterpunt op de Boshoek geplaatst.

Alle deelnemers liepen hun kilometers op de zaterdag richting het verzamelpunt op de Boshoek. Daar werden de deelnemers getrakteerd op drinken en versnaperingen, werden de medailles uitgereikt en werden de groepen voorbereid op de grote finale en hoogtepunt van de tocht: Het defilé!

Het defilé begon om 15.45 en voerde de deelnemers naar de echte finish op de markt in Hardenberg, waar de deelnemers enthousiast werden onthaald door familie, vrienden en vele belangstellenden. En zoals de traditie inmiddels is, stond op het podium presentator Erik Volkers om elke school binnen te halen en ondertussen gezellige muziek te draaien!

Erik Volkers zei na afloop: “Voor mij altijd weer een eer én een feestje om het defilé te mogen presenteren. En het was ditmaal extra bijzonder vanwege het afscheid van Theo de Weerd die na 25 jaar stopt met zijn voorzitterschap.”.


Tekst: Arjen Roelofs
Foto’s: Erik Volkers

Gerelateerde berichten