Vechtdal Politiek op locatie zeer geslaagd

Lunchroom ‘BLIJ!’ aan de markt in Hardenberg stond vrijdagavond 3 maart in het teken van de Provinciale Statenverkiezingen. Het radioprogramma Vechtdal Politiek van Arjen Roelofs was vrijdagavond live te horen vanuit de lunchroom aan de markt in Hardenberg.

Omroep NOOS

Politieke partijen uit de regio Hardenberg kwamen in de lunchroom samen voor een live-uitzending van maar liefst 3 uur, georganiseerd door Arjen en de technici van omroep NOOS. Na een kleine vertraging van een half uur, ging het programma om 19.30 uur van start.

 

Standpunten van partijen

De vertegenwoordigers van politieke partijen kregen bij Arjen aan tafel de kans om hun standpunten kenbaar te maken. Ook aan tafel werd door de partijen onderling over diverse onderwerpen van gedachten gewisseld. Zo kwamen onder andere de wolf, de stikstofproblematiek, openbaar vervoer, gevaarlijke wegen, maar ook luchtige onderwerpen aan bod. Dit alles werd in goede banen geleid door Arjen Roelofs, politiek verslaggever en radiomaker van omroep NOOS.

 

Het evenement was open voor iedereen die geïnteresseerd was in de politiek en de lokale verkiezingen voor Provinciale Staten. Tijdens deze verkiezingen kiezen burgers de leden van de Provinciale Staten, die de volksvertegenwoordigers vormen van de provincie. Elke vier jaar kunnen burgers stemmen op een kandidaat van een politieke partij, die hen vervolgens zal vertegenwoordigen in de Provinciale Staten gedurende de komende vier jaar.

 

Debat

Arjen Roelofs stelde tijdens de live uitzending kritische vragen aan de vertegenwoordigers van de politieke partijen, om zo een goed beeld te krijgen van hun standpunten en ideeën. De politieke partijen kregen vervolgens de kans om te reageren op elkaars standpunten en om met elkaar in debat te gaan. Dit alles gebeurde in een ontspannen sfeer, waarbij er ruimte was voor humor en persoonlijke verhalen.

 

Veel interesse

Ook waren er toeschouwers die enthousiast waren over de mogelijkheid om eens te bekijken hoe zo’n radio-uitzending op locatie in zijn werk gaat. In totaal waren er zo’n 50 plaatsen bezet in de lunchroom. Dat waren diverse politici en hun aanhangers, en overige geïnteresseerden. De laagdrempeligheid van de live uitzending op omroep NOOS zorgde er bovendien voor dat een breder publiek live kon meeluisteren. Geen moeilijke, maar duidelijke taal.

Al met al was het evenement een geslaagde manier om de regionale politiek in de schijnwerpers te zetten en burgers te betrekken bij de verkiezingen voor Provinciale Staten. Arjen Roelofs slaagde erin om de politieke partijen goed aan de tand te voelen, maar ook om interessante en informatieve discussies op gang te brengen.

 

Uurtje extra

Omdat de uitzending een half uur later van start ging, is besloten een uurtje langer door te gaan. Dus niet tot 22.00 maar tot 23.00 uur uit te zenden.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper, Omroep NOOS

Gerelateerde artikelen