Martin Luther Kingdienst naar Dedemsvaart!

De Martin Luther Kingdiensten spreken zoveel mensen en kerken aan dat besloten is een extra jaar door te gaan. Momenteel toert deze kerkdiensten rondom het leven en de boodschap van de beroemdste Amerikaanse dominee door Oost-Nederland.

Ontzettend veel kerken zijn enthousiast over de Martin Luther Kingdiensten. Deze MLK-dienst doet op zondag 12 maart De Antenne in Dedemsvaart aan. “We zijn blij dat ‘The March of Martin’ naar Dedemsvaart komt” vertelt Elly Wisselink namens de Protestantse Gemeente Dedemsvaart. “Het thema van racisme en rassenscheiding is nog steeds actueel. We hopen met deze dienst veel mensen te bereiken om de boodschap van Martin Luther King te laten horen.”

 

Toch een vervolg

Aanvankelijk zou deze reeks van kerkdiensten in maart dit jaar stoppen. Vanwege de populariteit komt er een vervolg om op nog meer plaatsen en in nog meer kerken dit bijzondere verhaal te kunnen vertellen. “De kerkdiensten gaan maar door, net als de ‘marsen’ van Martin Luther King,” vult Arjen van der Berg aan. Arjen is zanger in het koor en staat versteld van de impact van deze speciale diensten.

 

“We hebben deze dienst nu zestien keer mogen uitvoeren in verschillende kerken in Nederland. Overal zit het vol. We spreken mensen die soms een lange autorit er op hebben zitten om bij deze dienst aanwezig te kunnen zijn. Heel bijzonder”, vertelt de zanger.

 

“Nadat Dagblad Trouw er op Martin Luther Kingday (redactie: 16 januari jl.) een paginabreed artikel aan wijdde werden we overstelpt met aanvragen van kerken uit heel Nederland. Momenteel zijn we aan het inventariseren en aan het plannen voor extra Martin Luther Kingdiensten in het najaar van 2023 en het voorjaar van 2024.”

 

Het verhaal in zang en beeld

Een vijfkoppige band en een gospelkoor van 8 heren en 9 dames zorgen voor de muzikale omlijsting van de samenzang. Ook zingen ze eigen liederen. Ds. Arjen van der Spek vertelt episodes uit het leven van deze baptistendominee. Tevens zijn er beelden van enkele speeches van Martin Luther King op de beamer.

 

Vanzelfsprekend wordt er stilgestaan bij hoogtepunten en dieptepunten uit zijn leven. De baptistendominee ging in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw voorop in de geweldloze strijd tegen discriminatie en racisme. Zijn verbale en retorische vaardigheden en charismatische uitstraling leverden hem veel roem op. Helaas had hij ook vijanden. Op 4 april 1968 werd hij vermoord, terwijl hij op een balkon stond van een motel in Memphis.  Martin Luther King was slechts 39 jaar oud.

 

Dienst in De Antenne

Elly Wisselink (Protestantse Gemeente Dedemsvaart) zegt verder: “Ook al is het dan dit jaar 55 geleden dat hij is vermoord, nog steeds is er geen gelijkheid voor iedereen. De boodschap blijft helaas actueel en is daarom de moeite waard om te blijven herhalen.”

Een eigen lichtinstallatie zorgt voor extra dimensie bij deze memorial aan Martin Luther King. De dienst op zondag 12 maart begint om 19.00 uur. De Antenne is te vinden aan de Wilhelminastraat 3 in Dedemsvaart.

“Er is plaats genoeg voor iedereen. Iedereen is welkom, net als in de geest van Martin Luther King,” sluiten Elly en Arjen af.

 

Extra informatie

Ook maakte TV Oost onlangs een reportage van de Martin Luther Kingdienst in Vroomshoop. Meer informatie, tourschema en de reportage van TV Oost: klik hier.

 

Korte inhoud:

  • Martin Luther Kingdienst
  • Kerkdienst rondom Martin Luther King
  • Zondag 12 maart 2023
  • Aanvang: 19.00 uur
  • Locatie: De Antenne, Wilhelminastraat 3, Dedemsvaart
  • Ds. Arjen van der Spek in samenwerking met de MLK band en The King Singers

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: 

Gerelateerde berichten