Tijdreis Hardenberg gaat door heden, verleden en toekomst

Tijdreis Energie is een initiatief van de historische vereniging Hardenberg. De tijdreis neemt de gasten mee langs verschillende plekken in de gemeente Hardenberg (en net daarbuiten)

De tocht begint bij de brandweer kazerne in Hardenberg en kent 2 stops: Het veenmuseum (aan de Paterswal in Vriezenveen) en de Future Farm in Lutten.

Onderweg worden bezoekers meegenomen in de evolutie van de energie. Van de oude windmolens (de Oelemölle) tot verhalen over windturbines en welke duurzame maatregelen zijn genomen in het gemeentehuis en ziekenhuis van Hardenberg. Alles komt langs. Wist je bijvoorbeeld dat vroeger om kwart voor 11 in de winter de stroom even uit en weer aan werd gezet zodat iedereen wist: Nog een kwartiertje stroom en dan is er geen stroom meer voor de rest van de dag!

Bij het Veenmuseum krijgen de gasten een rondrit over het terrein in een treintje en wordt koffie met krentenwegge geserveerd.

De tijdreis wordt 1 keer in de maand georganiseerd. Reserveren voor toekomstige tijdreizen kan via de website, die is gemaakt door studenten van het Alfa College. Kijk op: Tijdreis-Hardenberg.


Tekst: Arjen Roelofs
Foto: Arjen Roelofs

Gerelateerde berichten