Biljarten: Poule 14 van Bruchterveld’s open

Niek Huisjes en Gerrit Godeke beten de spits af. Hoewel Niek zich danig verzette pakte Gerrit de volle winst met 1 – 4. Met nog 2 carambole te gaan leek Marinus Ravenshorst de volle winst te pakken tegen Albert Jan Altena.

Kennelijk werd het Albert Jan toen te gortig en maakte met een fraaie serie wel zijn laatste caramboles. In de nastoot kwam Marinus met 1 carambole er ook eentje te kort voor remise. Dus 4 – 3 winst voor Albert Jan. Toen Albert Jan ook zijn partij tegen Gerrit Godeke won en Marinus van Niek waren de kaarten al aardig geschud maar ieder moest nog 1 partij dus was het nog niet beslist. Maar toen Albert Jan ook van Niek Huisjes won was Albert Jan de winnaar in deze poule.

Het kon nog alle kanten op!

Marinus kon 2e worden maar dan moest er gewonnen worden of met 4 -3 verliezen kon ook nog maar dan moest dat wel met een heel goed gemiddelde. Tot de 9e beurt stond Gerrit op dubbele caramboles van Marinus die even daarna een paar series maakte en uiteindelijk toch nog won. Albert Jan Altena dus 1e in deze poule en Marinus met 11 punten gaat ook door en verdringt daarmee Roel Altena met 10 punten en een percentage van 90.74 uit de lijst van 5 beste nummers 2.

Maandagavond is de laatste wedstrijd in de voorronde en nemen het tegen elkaar op : Johannes Muis, Marinka Gerritsen, Tim van der Veen en Sten Waterink.

Na afloop is gelijk de loting voor de kwartfinale.


Tekstverwerking: Henk Veneman
Foto: Henk Veneman

Gerelateerde berichten