Na succesvol debuut nu tweede editie Stoeterock

Het begon min of meer als een geintje van een groep vrienden. Maar wel met de serieuze achterliggende gedachte of er in Bergentheim animo zou zijn voor een festival. En ja, daar bleek meer dan voldoende belangstelling voor. Na een meer dan geslaagde eerste editie van Stoeterock staat 11 mei de tweede aflevering op de agenda.

Muziek voor de oudere jongeren en gemoedelijkheid staat voorop. “Een sfeertje van oude jongens krentenbrood, zullen we maar zeggen”, aldus medeorganisator Piet de Jonge. “Na het debuut van het festival vorig jaar keken we na afloop elkaar aan en waren we het er eigenlijk meteen over eens dat er een vervolg moest komen.”

Met ook nu weer als plaats van handeling het terrein Bakkersland, het braakliggend perceel in hartje Bergentheim, waar ooit de NOH Bakkerij was gevestigd. Indertijd een van de grootste bakkerijgroepen van ons land. Maar nadat in 2006 het doek was gevallen, ging het gebouw tegen de vlakte.

Classicrock

En net als tijdens de eerste editie komen ook nu weer drie stevige bands live in actie. “Drie totaal verschillende bands, maar wel met één overeenkomst: ze hebben alle voornamelijk herkenbare classic rock-covers op het repertoire”, zegt Seine Lamberink, een van de drijvende krachten en lid van de organiserende ‘club van 15’.

De kersverse band VanMoke verricht om 20.00 uur de muzikale aftrap. Deze formatie bestaat uit doorgewinterde muzikanten die de jonge energieke zangeres Ran begeleiden. Vol enthousiasme stort zij zich op nummers van onder meer Kate Bush, The Gathering, Skunk Anansie en Heart. “Met een stemgeluid dat je de rillingen over de rug laat lopen. Een band om zeker niet te missen want daar gaan we nog veel van horen”, aldus Seine Lamberink.

Oude bekende

Vervolgens is het de beurt aan een voor Bergentheim oude bekende: de Ierse formatie The Trutones trad hier in het verleden namelijk al vaker op. Onder meer tijdens het Crisisfestival. De band bestaat uit Michael Christie, een van de topdrummers in Ierland, en de gebroeders Marc en Paul Travers. Met vooral veel classicrock uit de seventies op het repertoire van onder meer Pink Floyd, The Who, AC/DC maar ook nederpop-trots Golden Earring. Het trio is ieder jaar een van de hoofdacts op het vermaarde Rory Gallagher Festival in hun moederland Ierland.

Het festival wordt afgesloten door de jonge honden van The Streets. Seine Lamberink: “Ze hebben ons beloofd om Bergentheim eens flink wakker te schudden. Snoeihard en retestrak!”
Stoeterock wordt gehouden op het terrein aan de Van Royensweg 15, het festival begint om 20.00 uur.

Voor tickets: Tentfeesten.nl


Tekstverwerking: Jan Colijn/Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper 

Gerelateerde berichten