Yara Zomer Nederlands Kampioen Voltige

Afgelopen weekend stond in het teken van de tweede internationale wedstrijd van dit seizoen, die plaatsvond in Ermelo. Naast de internationale wedstrijd werden gelijktijdig ook de Nederlandse Kampioenschappen gehouden.

Voltige Vereniging TOP reisde met twee solisten af naar Ermelo, waar donderdag de vetcheck (paardenkeuring) plaatsvond. Het paard Escape werd goedgekeurd en vrijdag mocht Yara Zomer in de klasse Young Vaulters 2* met Maureen Hekert aan de longeerlijn, de aftrap doen met een goede plicht. Daarna was het de beurt aan Rik Bierling. Hij komt uit in de klasse Senioren 3*. Zaterdag showden ze beide hun technische test en zondag werd afgesloten met de vrije kür.

Yara heeft alle drie de dagen heel goed gepresteerd. In de tussenstand stond ze als Nederlandse telkens eerste en die plaats heeft ze ook niet meer weggegeven. Ze werd Nederland Kampioen. Rik had was pech met het paard, waardoor hij niet helemaal goed zijn oefeningen kon uitvoeren. Ondanks dat werd Rik 9e op het NK en op de internationale wedstrijd.

Tevens hadden beide voltigeurs het doel om een EK punt te halen. In juli vinden de Europese en Wereld Kampioenschappen plaats in Zwitserland en om je daarvoor te kwalificeren moet Yara onder andere tweemaal een eindcijfer van een zeven halen op een internationale wedstrijd. Ook dit doel bereikte Yara. Met een 7,113 werd ze in het zware deelnemersveld 11e van de 25 voltigeurs. Het eerste EK punt is binnen voor haar.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Maureen Hekert

Gerelateerde berichten