Wouter Tabbers Tekent Bij Mariënberg

Alles wat roodzwart ademt kan met een gerust hart aan de kerstdis en oliebollen. Want de Technische Commissie van voetbalvereniging Mariënberg heeft de opvolger van de vertrekkende trainer Arjan Visscher namelijk binnen en is daar bijzonder content mee. Het is de 23-jarige Wouter Tabbers uit Zwolle geworden.

Zo houdt Mariënberg een mooie traditie in ere; een jonge, talentvolle en ambitieuze trainer een podium bieden om zijn trainerskunsten te etaleren en zo aan zijn eerste klus als hoofdtrainer te laten beginnen. Dat heeft de club in het verleden ook geen windeieren gelegd. Waarvan Akte!

Wouter, welkom bij de club. Mooi Da’j D’r Bint!

Van oranje zwart naar rood zwart

Tabbers verhuist van ’t Klaverblad naar het Westerpark, van OranjeZwart naar Roodzwart!
Wouter voetbalde en trainde namelijk zijn hele leven (23 lentes jong) bij SV Nieuwleusen.
Een club waar wij in het verleden mooie duels mee hebben uitgevochten, een gezellige vereniging, wat ik oe brom met ooit een legendarische voorzitter.

Van speler naar trainer

Als speler doorliep Tabbers alle selectie-elftallen van Nieuwleusen, was hij actief bij de vertegenwoordigende regioteams van de KNVB en maakte Wouter uiteindelijk zijn debuut in de hoofdmacht van de huidige 2e klasser. Echter gooide vervelend blessureleed roet in het eten en mede door de al aanwezige aantrekkingskracht van het trainersvak stopte hij met voetballen en ging hij volop voor zijn trainerscarrière. Zijn volgende halte is dus Mariënberg. Al vanaf zijn 13e voorziet Tabbers voetbalelftallen van zijn oefenstof. Momenteel is hij trainer van de JO 17-1, assistent bij het eerste elftal van SV Nieuwleusen en bezig met de cursus VC3 (voorheen UEFA B).

Ambities

Kortom, een trainer die aan de sportieve weg wil timmeren en zijn ambities niet onder stoelen of banken steekt. Mooi man.
Iets wat de TC bij monde van voorzitter Bas de Lange tevens onderschrijft:
“We zijn als TC ontzettend blij met de aanstelling van Wouter. Ondanks het feit dat hij nog relatief jong is heeft hij reeds de nodige bagage als voetballer en als trainer. Hij is een sociaal persoon, het ziet niet alles zwart-wit, gaat vooral op zoek naar de context. Iets wat ons inziens uitstekend past bij een club als Mariënberg. Zijn ervaringen in zijn werk als bewegingsonderwijzer neemt hij mee naar het Westerpark en wij zijn van mening dat dit goed gaat passen bij het elftal.”
Ach, was het niet ene Johan Cruijff die ooit verhaalde als je goed genoeg bent ben je oud genoeg!
Geen speld tussen te krijgen als voormalig nr. 14 het zegt. Trouwens, als Wouter bij ons begint is al ie 24 jaar. Kortom, waar hebben wij het over?

Over Wouter Tabbers

Nou, dat Tabbers woonachtig is in Zwolle en daar samen huist met zijn vriendin Liza.
In het dagelijkse leven werkzaam is als docent bewegingsonderwijs op de ISK afdelingen van het voorgezet onderwijs bij het Almere College.

Wouter heeft zin aan zijn eerste klus als hoofdtrainer van een 1e elftal, dit zegt hij er zelf over: “De wens van mij was om na dit seizoen een stap hogerop te maken en die heb ik gevonden in Mariënberg. Ik ben erg blij met het vertrouwen wat Mariënberg en haar TC in mij heeft uitgesproken. De gesprekken waren goed en ik kreeg meteen een warm gevoel bij deze club. Ik kijk er naar uit om komend seizoen aan de slag te gaan op het Westerpark.”


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: VV Mariënberg

Gerelateerde berichten