Toch een punt voor HHC in Lisse

Een belabberde eerste helft en een iets betere tweede helft met als resultaat een 2-2 eindstand. Het voetbal van HHC Hardenberg was niet om over naar huis te schrijven, maar mede dankzij goede reddingen van Nick Borgman werd erger voorkomen.

De eerste goal van HHC was er al na zes minuten. Matthijs Hardijk wist op aangeven van Rob van der Leij de 0-1 te maken en dat leek op een comfortabele vroege voorsprong. “Het team speelde maar op zeventig procent in de eerste helft”, zou Pascal Diender na afloop zeggen. En dat was duidelijk te zien. De meeste kansen waren vooral voor FC Lisse. Jaap Zwetsloot kreeg twee mogelijkheden, maar zijn broer Toon wist de gelijkmaker op het scorebord te zetten: 1-1. Na een halfuur viel het derde doelpunt van de middag. Een scherpe voorzet van Jaap Zwetsloot kwam bij Enzo Stroo, die de 2-1 maakte.

Na rust kwamen de Hardenbergers met een antwoord. In de 51ste minuut wist Hardijk de 2-2 te maken na een goede voorzet van invaller Thomas Reinders, die voor meer dreiging zorgde in de tweede helft. De meeste kansen die volgden waren opnieuw voor FC Lisse. Zo was Max Hudepohl dichtbij scoren, maar Danny Bouws wist dat te voorkomen. De rechtsback van HHC kopte maar de inzet kwam in de handen van de keeper.

Nick Borgman moest vervolgens in de slotfase nog een bal voor het doel weg tikken en vervolgend voorkomen dat Maxim van der Meer de winnende treffer zou maken. Dat deed de Hardenberger keeper verdienstelijk. Het bleef 2-2 in Lisse.