Teleurstelling voor Oranje op Boshoek

HHC Hardenberg en sportpark De Boshoek waren dinsdagavond gastheer van Oranje Onder 19. Oranje speelde deze week een teleurstellende eerste ronde in de EK-kwalificatie en is uitgeschakeld voor deelname aan het Europees kampioenschap in 2023 van de UEFA.


Het doelpuntloze gelijkspel tegen Slovenië deed de ploeg dinsdag op het matig bezette sportpark De Boshoek in Hardenberg uiteindelijk de das om. En dat nadat vorige week ook op de Boshoek ook het Wilhelmus klonk. Want de eerste van de drie wedstrijden tegen Moldavië was wel moeizaam met 2-0 gewonnen. De ploeg kreeg in drie wedstrijden geen enkele goal tegen. Maar wist dus ook slechts twee keer te scoren.

 

Gebrek aan creativiteit en aanvallende kwaliteit speelde de jeugdformatie deze week in Hardenberg en Assen parten. Het team Onder 19 van coach Martijn Reusser wist wat hen dinsdagavond op het veld van HHC te doen stond. De ploeg moest dinsdag vrijwel zeker van Slovenië winnen om door te stomen naar de volgende ronde van de EK-kwalificatie.

Zelf de drie punten binnenhalen, zodat niemand de ontwikkelingen bij andere wedstrijd Noord-Ierland – Moldavië in Assen in de smiezen hoefde te houden. Echter de teller bleef steken op 0-0. Ook in Assen bleef het lang 0-0, totdat Noord-Ierland in de laatste 20 minuten afstand nam.

Tekst en foto’s: Harry Kruiper, Omroep NOOS
Zie ook: Oranje onder 19

Gerelateerde berichten