Tapmahoe Sopacua tekent contract bij HHC Hardenberg

Komende zomer maakt Tapmahoe Sopacua de overstap naar HHC Hardenberg. De 23-jarige speler van ACV maakt zijn seizoen in Assen af. Na de zomerstop sluit de vleugelverdediger aan bij de oranje-zwarten.

Sopacua is blij met de transfer: “Ik zie HHC als een mooie en grote club waar alles goed is geregeld. Daarnaast wilde ik een nieuwe uitdaging aangaan in een nieuwe omgeving om mezelf nog verder te ontwikkelen. Ik denk dat HHC daarin een goede
omgeving voor mij is. Het is een hele mooie competitie, waarin veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn. k kijk er naar uit om met de jongens samen te spelen en mijn waarde te laten zien. Een aantal spelers ken ik ook al wel, dus dat is top.”

Belangrijke aanwinst

Technisch manager Gert Heerkes: “We zijn zeer tevreden dat we met Tapmahoe een sterkhouder vast hebben kunnen leggen van een divisie genoot. Sinds anderhalf seizoen heeft hij zich onderscheiden als linker- en rechtervleugelverdediger en daarmee bijgedragen aan de succesvolle periode die ACV momenteel doormaakt. We zijn ervan overtuigd dat hij ook een belangrijke aanwinst gaat zijn bij HHC. Zowel aanvallend als verdedigend staat deze dynamische speler z’n mannetje en hij zal zeker gewaardeerd gaan worden door de medespelers en ons publiek.

Veel succes gewenst

De club wenst Tapmahoe nog een goede periode bij ACV en maakt vanaf de zomer graag gebruik van zijn kwaliteiten.

Over HHC Hardenberg

HHC ontstond op 1 juni 1954 uit de fusie tussen HVC uit Hardenberg en sv Heemse uit het toen nog zelfstandige dorp Heemse tot HHC. Later werd Hardenberg aan de naam toegevoegd, waar de gemeente Hardenberg ook een bijdrage aan leverde omdat het de stad en gemeente hielp te promoten. Oranje en zwart zijn de clubkleuren van de vereniging. Er wordt gespeeld in een oranje shirt, zwart broekje en oranje-zwarte kousen.

Zaterdagvoetbal

De club speelde altijd op zaterdag en tekende het convenant dat werd opgesteld tussen de KNVB en de Belangenvereniging Zaterdagvoetbal (BZV) om te kunnen garanderen dat wedstrijden op zaterdag gespeeld kunnen worden.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: HHC Hardenberg

Gerelateerde berichten