Moedertaal centraal in bibliotheek

Elk jaar is er een dag die in het teken staat van de Moedertaal. Dit jaar valt de Dag van de Moedertaal op dinsdag 21 februari. Bibliotheek Hardenberg viert deze dag met een feestelijke dag.

De dag van de Moedertaal staat in het teken van de taalkundige en culturele diversiteit en de meertaligheid. Door de moedertaal in ere te houden, blijft de taalkundige en culturele traditie bestaan en wordt men zich meer bewust van de verschillen tussen etnische groepen. Dit leidt mogelijk tot meer begrip.

Daarom houdt Bibliotheek Hardenberg een feestelijke bijeenkomst met verschillende activiteiten om deze dag te vieren. Zo is er een meertalig voorleesuurtje, meertalige voorleesfilmpjes, kinderliedjes, streektaal, meertalig collectie boeken en uitleg Pressreader. Dat allemaal is onder het genot van koffie, thee of limonade. Verder zijn er natuurlijk ook lekkere hapjes.

Juist de diversiteit aan talen maakt de Bibliotheek interessant, aldus Bibliotheek Hardenberg. De middag is op dinsdag 21 februari aan de Parkweg 1a5, 7772 XP Hardenberg. De bijeenkomst is vanaf 12.00 uur tot 16.00 uur. Vooraf aanmelden is verder niet nodig.

 

Tekstverwerking: Jeffrey Varweg, Omroep NOOS
Bron: Bibliotheek Hardenberg

Gerelateerde berichten