Poule 6 in Bruchterveld’s Open

De Heujmansbelt in Bruchterveld was donderdagavond het strijdtoneel voor poule 6 in Bruchterveld’s Open. Deze poule is gewonnen door Henk Veneman.

Per partij zijn 4 punten te verdienen voor de winnaar. Afhankelijk van de gemaakte caramboles krijgt ook de verliezer punten. Stel dat de verliezer 20 caramboles moet maken dan krijgt hij/zij als verliezer 1 punten bij 30% van die score dus 1 punt bij voor 6 gemaakte caramboles. 2 punten bij 60 %, 3 bij 90 %. En bij 100% is hij opeens geen verliezer meer maar heeft hij/zij remise gespeeld.

 

Bert Stegeman moest in de eerste partij zijn meerdere erkennen in Rienk van der Veen. 2 – 4 voor Rienk. Ook de tweede en derde partij eindigden in 4-2 in het voordeel van Henk Veneman. Toch ging het in de ene partij aanzienlijk gemakkelijker dan in de andere. Zijn tegenstanders Rienk van der Veen en Henk Waterink kregen dus beide wel 2 punten mee.

In een zinderend spannende vierde partij kwam Bert Stegeman net iets eerder aan zijn te maken caramboles dan Henk Waterink.

Bert Stegeman en Henk Veneman, buurmannen van elkaar en lid van de buurtvereniging ‘Laatbloeiers’, werden beide aangemoedigd door een sterke delegatie van die Laatbloeiers. Nadat de laatste bal gestoten was in deze partij had Henk toch de 4 punten op zijn naam staan.

 

In de laatste partij kon bij winst Henk Waterink zich nog voegen bij de lijst met vijf beste nummers 2. Echter bij verlies zou Rienk van der Veen die plaats innemen. En zo geschiedde dat Rienk met 10 punten en een percentage van 93,33 % nu op die lijst prijkt. Dat percentage zegt iets over de caramboles die een speler heeft gemaakt ten opzichte van wat hij had kunnen maken. Dus in geval van alle partijen winnen.

Voor de organisatie was het weer fijn om te constateren dat elke speler wel een aantal supporters op de publieke tribune had zitten.

 

Poule 7

Maandagavond 15 mei, is poule 7 aan de beurt. Dan nemen Arie Wind, Herman Luitjens, Bert Altena en Ina Altena het tegen elkaar op.

 

Fotobijschrift: Henk Waterink, Rienk van der Veen, Henk Veneman en Bert Stegeman


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto en tekst: Henk Veneman

Gerelateerde berichten