Poule 4 in Bruchterveld’s Open

In de Heujmansbelt is maandagavond in poule 4 gestreden om een ronde verder te komen in ‘Bruchterveld’s Open’, in de pers ook wel ‘Brightfield’s Open’ genoemd.

In de Heujmansbelt in Bruchterveld waren maandagavond Jan Flier, Lesley op de Haar, Gerrit Huisjes en Henny Jonkeren aan de beurt. Zij streden om de eerste plek in Bruchterveld’s Open. Dit uiteraard weer onder aanmoediging van vele vrienden en bekenden. Al snel tekende zich een potentiële winnaar af in de persoon van Jan Flier. Vooral toen hij in de partij tegen Lesley op de Haar, met de regelmaat van de klok, series begon te produceren.

 

De tweede partij ging tussen Gerrit Huisjes en Henny Jonkeren. Deze was aanzienlijk spannender. Tot aan de laatste stoot was nog niet duidelijk wie de partij zou winnen. Toch wist Gerrit Huisjes de partij te winnen met 4 – 3; Henny Jonkeren kwam 1 carambole tekort voor een remise. In de partij tegen Lesley op de Haar had Gerrit Huisjes vrouwe Fortuna niet aan zijn zijde. Het werd een makkie voor Lesley. Daarna had Jan Flier het in zijn partij tegen Henny Jonkeren helemaal op de heupen. Dit kwam mede door een serie van 10 caramboles.

 

Toen Gerrit Huisjes in zijn laatste partij tegen Jan Flier 3 punten meepakte werd het voor de organisatie nog even spannend. Afhankelijk van wie er in de laatste partij zou winnen (en hoeveel punten de verliezer mee zou krijgen) zat er nog een beslissingswedstrijd aan te komen. Henny Jonkeren won de laatste partij won. Lesley vergaarde maar 2 punten. Daardoor werd het Gerrit Huisjes die met 8 punten als beste nummer 2 van deze poule de boeken ingaat. Waarschijnlijk zal dat niet voldoende zijn om uiteindelijk bij de vijf beste nummers 2 van de voorrondes te eindigen.

 

Poule 5

In verband met dodenherdenking is er donderdag geen biljarten. Poule 5 wordt maandag 8 mei gespeeld. Dan zijn Tim Richterink, Dick Veneberg, Nick Roeleveld en Jasper Welleweerd aan de beurt.

 

Fotobijschrift: Jan Flier, Gerrit Huisjes, Henny Jonkeren en Lesley op de Haar


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto en tekst: Henk Veneman

Gerelateerde berichten