Poule 3 in Bruchterveld’s Open

In Bruchterveld is maandagavond poule 3 in Bruchterveld’s Open gespeeld. Dit keer met een verrassend spannende beslissingswedstrijd aan het einde van de avond.

In de Heujmansbelt in Bruchterveld streden maandagavond Ad Tromer, Geja Drenthen, Roel Altena en Egbert Meijerink om de eerste plek in Bruchterveld’s Open. Dit onder aanmoediging van vele vrienden en bekenden.

De winnaar van poule 3 gaat direct door naar de kwartfinale. Daarnaast gaan ook de vijf beste nummers 2 door. Dus ook al kun je geen 1e worden er is best nog iets voor te strijden.

In de eerste partij leek Ad Tromer het van de series te moeten hebben. Met die series van 8 en 10 pakte hij dan ook de winst. Op dat geweld had Geja Drenthen geen antwoord. Roel Altena verdeelde zijn caramboles meer over de hele partij en won daarmee zijn pot tegen Egbert Meijerink.

Toen in de derde en vierde partij Roel Altena en Ad Tromer weer de volle winst pakten, hadden beide evenveel punten. Dus de twee kandidaten moesten in de vijfde partij tegen elkaar uitvechten wie de 1e plek mocht bezetten en wie genoegen moest nemen met de 2e plaats.

Door niemand eigenlijk verwacht, werd dit wel de langste partij van de avond. Na 26 beurten moest Roel zijn meerdere erkennen in Ad en verliet Ad triomferend het strijdtoneel. De laatste partij werd nog gespeeld om des keizers baard. Maar Geja Drenthen en Egbert Meijerink maakten er nog een vermakelijk pot biljart van.

 

Poule 4

Donderdag wordt in verband met Koningsdag niet gespeeld. Maandag, 1 mei, wordt poule 4 gespeeld in de Heujmansbelt in Bruchterveld. Daarin zullen Jan Flier, Lesley op de Haar, Gerrit Huisjes en Henny Jonkeren hun kunstjes gaan vertonen.

Fotobijschrift: Roel Altena, Ad Tromer, Egbert Meijerink en Geja Drenthen


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto en tekst: Henk Veneman

Gerelateerde berichten