Gemeente Hardenberg zoekt opvanglocaties

De gemeente Hardenberg is op zoek naar ruimte voor 2 tot 3 tijdelijke opvanglocaties voor Oekraïense ontheemden. Inwoners kunnen meedenken over grotere opvanglocaties, waar plek voor 100 tot 150 mensen mogelijk is.

Het aantal Oekraïners dat naar Nederland komt neemt nog steeds toe. Elke gemeente in Nederland moet voor extra opvangplekken zorgen. In de gemeente Hardenberg moeten er meer dan 400 plekken voor Oekraïense ontheemden bijkomen. De gemeente zoekt naar twee of drie grote opvangplekken waar 100 tot 150 mensen opgevangen kunnen worden. Bijvoorbeeld een leegstaand gebouw, of een braakliggend terrein.

Wel moeten nutsvoorzieningen moeten aanwezig zijn (denk aan elektriciteit, water, enzovoort). Ook moet de locatie op loop- of fietsafstand liggen van voorzieningen, zoals supermarkten, winkels, enzovoort. De gemeente vraagt inwoners om mee te denken en plekken aan te dragen.

De gemeente vraagt niet alleen inwoners om mee te denken, maar nodigt op korte termijn ook de plaatselijk belangen uit. Er wordt dan gekeken naar mogelijkheden in de verschillende kernen. Wanneer een plek geschikt is, gaat de gemeente met de buurt, het dorp en plaatselijk belang in gesprek om samen vorm en inhoud te geven aan de opvanglocatie.

 

Weet een locatie?

Sinds maandag 24 april kunt u een locatie melden. Dit staat op de gemeentelijke website. Hebt u of weet u een geschikte plek? Meld dit dan via het formulier op www.hardenberg.nl/oekraine. Of bel naar 14 0523.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Gemeente Hardenberg

Gerelateerde berichten