Poule 11 in Bruchterveld’s Open

De Heujmansbelt in Bruchterveld was maandagavond het strijdtoneel voor poule 11 in Bruchterveld’s Open. In de slotpartij grijpt Dick Hankamp de eerste plaats in poule 11.

Siem Slot en Roel Otten, beide lid van biljartvereniging Heujmansbelt, kwamen elkaar in de 1e partij tegen. Roel wilde eerst nog van geen wijken weten maar moest toch in Siem de meerdere erkennen. Dick Hankamp had het in de 2e partij iets gemakkelijker tegen Luuk Benjamins, nam gelijk een voorsprong en liet dat niet meer los.

Luuk kon ook tegen Siem Slot in de 3e partij geen potten breken. De 4e partij tussen Dick Hankamp en Roel Otten was wel even iets anders. De beide buurmannen, ook beide lid van de biljartvereniging Heujmansbelt, wilden niet voor elkaar onder doen. Het werd een gelijk opgaande strijd waarbij Dick op het eind nog 1 carambole nodig had om een remise in de wacht te slepen maar het bleef bij een 3 – 4 overwinning voor Roel. Wel een spannende partij; het zou mooi zijn geweest als op dat moment radio NOOS daar verslag van had kunnen doen, ze stonden voor de deur maar door wat probleempjes met de verbinding lukte dat niet.

Roel won ook de partij tegen Luuk Benjamins. Met de partij tussen Siem Slot en Dick Hankamp nog voor de boeg was er een spannende situatie ontstaan. Bij winst voor Siem was hij eerste maar bij winst van Dick was het interessant hoeveel punten Siem mee zou krijgen. Bij 3 punten bracht dan hun beider totaal op 11 en zou er een remise partij gespeeld moeten worden. Siem bleef echter op 2 punten steken en gaat Dick door naar de halve finale.

Voorlopig gaat ook Siem door als één van de 5 beste nummers 2. Op basis van zijn percentage van 88,89 stoot hij Bert Lubbers uit dat rijtje. In poule 12 (van de 15) ontmoeten donderdagavond Harry Bolks, Freek Veurink, Bas Reints en Alwin Huisjes elkaar. Ook hier is op voorhand geen zinvolle voorspelling te doen. We zien er weer naar uit.

 

Fotobijschrift: Siem Slot, Dick Hankamp, Luuk Benjamins en Roel Otten.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto en tekst: Henk Veneman

Gerelateerde berichten