Gramsbergen strijdend ten onder tegen Hierden

Het nacompetitie avontuur is voor Gramsbergen na de 4-2 nederlaag in Hierden al ten einde, teleurgesteld maar met opgeheven hoofd konden de groenwitten het veld verlaten.

Eerste helft

In de 2e minuut deelden de Hierdenaren al een geweldige mentale dreun uit door uit een corner de snelle 1-0 in te koppen na een onnodig weggegeven corner. Dominique Denzel was de gelukkige. VV Hierden zette hierna direct de toon met stevige ingrepen van o.a. aanvoerder Hup die onbegrijpelijk door scheidsrechter Rutgers onbestraft bleven.

Later in de wedstrijd was Gramsbergen de dupe voor mindere overtredingen. Gramsbergen liet zich echter niet intimideren en kwam in de 5e minuut al op gelijke hoogte. Een inzet van Roy Seinen die alert reageerde op een doorgekopte bal in de 16 meter. Beide ploegen gingen hierna met volle inzet verder en de wedstrijd kon alle kanten opvallen. Gramsbergen probeerde het met opbouw van achteruit en Hierden deed dat met lange ballen op de snelle spitsen.

In de 16e minuut betaalde zich dit al uit met een aanval die uiteindelijk een strafschop opleverde. Zwaar gegeven maar ook helaas geel voor Kelvin Jager die later gevolgen zou hebben. Bijna keerde keeper Jur Kosters de inzet door de bal tegen de paal te tikken. Maar rollend over de doellijn was het Stefan Jansen die bij de andere paal de 2-1 kon binnen tikken.

Gramsbergen ging nog steeds niet op de knieën. Het zocht direct weer de aanval en kreeg kansen via Houtman en Seinen. Aan de andere kant was Jur Kosters attent bij inzetten van Hierden. Op slag van rust kon het vele aanwezige publiek van Gramsbergen weer juichen. Een vrije trap vanaf het middenveld belandt uiteindelijk bij David Houtman die vol uithaalt en de bal in de verre hoek schiet voor de meer dan verdiende 2-2. In een gelijk opgaande strijd bereikten de ploegen de rust. De winnaar was nog lang niet voorspelbaar.

Tweede helft

Het begin van de 2e helft geeft hetzelfde beeld als voor de rust, in een open wedstrijd wordt er gejaagd op het misschien wel beslissende doelpunt. Beide keepers krijgen daardoor wat meer te doen dan voor de rust maar treffers vallen er dan nog niet. In de 55e minuut dan het kantelpunt voor Gramsbergen in de wedstrijd.

Kelvin Jager mag net buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen die in de muur volop tegen een arm van een verdediger van Hierden komt. Penalty dus zou je denken, maar daar denkt scheidsrechter Rutgers anders over. De terugspringende bal wordt door Jager opgevangen waarbij hij ongelukkig een tegenstander raakt met als beloning zijn 2e gele kaart en dus rood.

De rapen waren daarna gaar en dat was gezien het belang van de wedstrijd ook niet zo raar. Eerdere overtredingen van Hierden vooral in de eerste vijf minuten die op of over het randje waren werden slechts met een vrije trap afgedaan. In de 57e minuut komt Hierden weer op voorsprong, maar dat is niet zo gek met een man meer voordeel. Weer is het Denzel die uit een corner raak kopt voor de 3-2.

Gramsbergen probeert het nog wel, maar Hierden controleert de wedstrijd en komt in de 88e minuut zelfs nog op 4-2. Jur Kosters stopt in eerste instantie de inzet nog wel maar Wesley de Klein is er snel bij om binnen te tikken. Hierden dus naar de volgende wedstrijd en Gramsbergen met een kater naar huis. Gramsbergen kan terug kijken op een mooi seizoen, weliswaar met wat ups en downs, maar uiteindelijke met een top klassering. Wij kijken nu al weer uit naar volgend seizoen.

Verslag gemaakt door: Henk Reins
Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS