Poule 10 in Bruchterveld’s Open

De Heujmansbelt in Bruchterveld was donderdagavond het strijdtoneel voor poule 10 in Bruchterveld’s Open. Ferdie Gerritsen bleek in deze poule de sterkste.

Donderdagavond werd in de Heujmansbelt poule 10 gespeeld van Bruchterveld’s Open. Het werd een spannende avond want na elke partij kwamen de kansen voor de overwinning weer bij een andere speler te liggen.

In de eerste partij was één van de  favorieten, Hilbert Eggengoor, niet opgewassen tegen het geweld van André Pillen en verloor met 1 – 4. Omdat hij maar 1 punt meekreeg had hij ook de kans om een ronde verder te komen gelijk vergooid.

Ferdy Gerritsen had in de tweede partij weinig moeite met Gido Jonkeren. Ook deze partij eindigde in 1 – 4.  Vervolgens liet André Pillen zich niet verrassen door Gido door met 4 – 2 te winnen.

De verwachtingen waren hoog toen Ferdie Gerritsen en Hilbert Eggengoor zich opmaakten voor de vierde partij. Hilbert bouwde in het begin een lichte voorsprong op en hield de vast tot het eind, Ferdie kwam 1 carambole te kort voor remise, 3 – 4.

De vijfde partij werd wel een remise tussen Hilbert en Gido 4 – 4, mede omdat Gido ook nog de nastoot maakte. Beide waren toen niet meer in beeld om een ronde verder te komen. Hilbert had hiermee 9 punten, onvoldoende om zich te scharen bij de 5 beste nummers 2 want de 5 die daar nu staan hebben alle al 10 punten.

De laatste partij bleek de allesbeslissende te zijn. Bij winst had André alle partijen gewonnen Bij 4-3 winst voor Ferdie zou een beslissingswedstrijd nodig zijn. Maar zover liet Ferdie het niet komen. Eigenlijk liet André het zover komen omdat alles wat in de eerdere partijen zo goed ging, ging nu niet fout Zelfs een 4-1 winst was de einduitslag. Ferdie Gerritsen dus ook door naar de kwartfinale

Maandag spelen in poule 11 Roel Otten, Siem Slot, Luuk Benjamins en Dick Hankamp.

 

 

Fotobijschrift: André Pillen, Hilbert Eggengoor, Ferdie Gerritsen en Gido Jonkeren


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto en tekst: Henk Veneman

Gerelateerde berichten