Overwinning Gramsbergen tegen Tubantia

In zijn 200e wedstrijd scoorde David Houtman twee keer. En hij deed dat volgens Gramsbergen-trainer Stephan Rahantoknam, op belangrijke momenten in Hengelo.

Eerste helft

De openingstreffer had zomaar op naam van HVV Tubantia kunnen komen, maar het schot belandde tegen de paal. In de tegenaanval was het in de 9e minuut wel raak voor Gramsbergen. De voorzet van Stef Schuurman belande voor het doel en daar kopte David Houtman de bal onhoudbaar in de verste hoek voor de 0-1.

Vervolgens ontspon er zich een aardige wedstrijd met tussen de 10e en 20e minuut kansen over en weer. Eerst zag Roy Seinen zijn inzet gestopt door de keeper van Tubantia en aan de andere kant belande een inzet via de paal in handen van Jur Kosters. Het tempo in de wedstrijd zakte. Kansen aan beide kanten waren er en het had zomaar op slag van rust 1-1 kunnen staan, ware het niet dat de spits van Tubantia bij een voorzet op maat net een teenlengte tekort kwam om in te tikken.

Tweede helft

Gramsbergen kon al snel de voorsprong verdubbelen. Met een fraaie lob over de verdediging van Tubantia bereikte Jorn Kremer de doorlopende Houtman in de 49e minuut. De intikker voor de 2-0 was de 86e goal voor David. In 200 wedstrijden en dit seizoen de 7e treffer is dit goed voor een 2e plaats op de topscorerslijst van de 2e klasse J. In het verloop van de wedstrijd kansen aan beide zijden die de score hadden kunnen beïnvloeden. Aan Gramsberger zijde hadden Houtman en van der Veen een 100% scorekans en aan de andere kant moest Jur Koster een paar keer zijn kunsten tonen om tegentreffers te voorkomen. Het tempo ging uit de wedstrijd en het bleef 2-0.