Rocken in Olde Stee in Lutten

De ‘Olde Stee’ in Lutten vulde zich zaterdagavond met rockmuziekliefhebbers. Op het programma stonden de bands ‘Damage Case’ en ‘Gasoline Station’.

Het leek zaterdagavond op het eerste gezicht allemaal vrij rustig bij de Olde Stee. Er stonden slechts een paar auto’s voor de deur geparkeerd. Maar naast het pand stond het vol met fietsen. Dit geeft aan dat de Luttenaren niet alleen verstandig zijn als er een biertje teveel wordt gedronken, maar ook dat deze muziek leeft in deze omgeving.

 

‘Damage Case’ is een (Rock)Coverband die als gelegenheidsband eerst een optreden gaf. Deze band komt speelt allerlei covers/nummers van Normaal tot Motörhead. De feestzaal was goed gevuld en iedereen was al vroeg in de stemming om een partijtje te headbangen of er een lekker feestje van te maken.

 

Rond 23.00 uur was het tijd voor ‘Gasoline Station’ om het podium te betreden.

Gasoline Station is een rock/cover band uit Hardenberg. De band is in 2003 begonnen met oefenen in het tankstation van Ludwig de Groot aan de Bruchterweg in Hardenberg. Zo is de naam van de band ook ontstaan. Ludwig zelf heeft ook jaren als gitarist deel uitgemaakt van de band. Van de oorspronkelijke bezetting maken alleen Jan Borneman ( bas en zang) en Marcel Stoeten drums en zang) nog lid van de band uit. Hiernaast bestaat Gasoline Station uit Wilfred Spijker (leadzang en gitaar) en Frits Ekkel (lead gitaar en zang).

 

De band speelt bekende nummers van o.a. de Foo Fighters en Volbeat maar ook ouder werk van Kansas en de Sparks. Gasoline Station is een band waarbij een rockliefhebber zijn hart kan ophalen. De sfeer was zaterdag in de Olde Stee, zoals altijd onder de rockers in het oosten van het land het geval is, gemoedelijk en vriendelijk.

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper, Omroep NOOS – Bas Schipper Photograpy

 

Gerelateerde berichten