Overtuigende zege voor HHC Hardenberg

Zeer volwassen spel heeft HHC Hardenberg zaterdag naar een overwinning tegen VV Noordwijk gebracht. De ploeg van Pascal Diender speelde goed en was dominant. Met een doelpunt net voor rust en twee invallers die de wedstrijd aan het einde van de tweede helft wisten te beslissen, had de tegenstander weinig in te brengen. De counters die ze hadden zorgden voor wat gevaar, maar bang voor puntenverlies waren de Hardenbergers niet.

Eerste helft

In het eerste halfuur van de wedstrijd speelde HHC Hardenberg goed, al creëerden ze weinig kansen. De echte mogelijkheden kwamen pas na dertig minuten. VV Noordwijk-speler Sem van Oosten schoot naast het doel en Rob van der Leij vond, ondanks een hard schot, de keeper op zijn pad. De uitdaging voor HHC zat vooral in de afronding van aanvallen. Vijf minuten voor rust kreeg het team de beloning voor het goede spel. Thomas Reinders gaf de bal voor aan aanvoerder Rob van der Leij, die de bal binnenkopte.

Tweede helft

Na rust leek VV Noordwijk weer wat meer grip te krijgen, al wist HHC weer snel de leiding te nemen qua veldspel. Het resulteerde in een enorme kans voor Gersom Klok, wiens pegel op de paal knalde. Ook Van der Leij en Matthijs Hardijk kregen kansen. Een kleine twintig minuten voor het einde kon laatstgenoemde kiezen voor een pass naar Sander Egbers of voor eigen geluk. Hij koos voor het laatste en schoot maar net naast.

De kans op de 0-2 kreeg Egbers wel even later. Danny Bouws gaf de bal uitstekend voor en de speler moest de bal alleen maar binnenkoppen. En dat deed hij ook. Zo maakte hij zijn eerste doelpunt voor het eerste elftal in het shirt van HHC Hardenberg, nadat hij medio 2019 van Ter Apel ’96 overkwam naar het Onder 23-elftal van de oranje-zwarten. Kort erna bleek nog een wissel van Diender succesvol, hij was zelfs ‘goud’ te noemen. Het eerste balcontact van Mike Reuvers was direct een goal: 0-3.

En daarmee wonnen de HHC’ers zeer terecht de laatste wedstrijd van 2022 en staat het voorlopig op de tweede plaats in de Jack’s League.