Infohuis Dedemsvaart vertelt

Het Infohuis, gevestigd in de hal van MFC De Baron, is er voor alle inwoners van Dedemsvaart en directe omgeving. Het is de plek waar je zonder afspraak naar binnen kunt lopen met vragen, voor een gesprek of gewoon voor een kopje koffie. Inwoners kunnen met allerlei vragen bij de vrijwilligers van het Infohuis terecht. Er er wordt veel gebruik van gemaakt. Wekelijks deelt één van de vrijwilligers een verhaal mee.

 

Samenwonen

Een oudere meneer en mevrouw komen naar ons toe ”wij zoeken het Infohuis”. “Dat zijn wij”, gaat u zitten, waarmee kunnen we u helpen? “Wij willen graag gaan samenwonen, meneer heeft een AOW-uitkering en ik werk een aantal uren en heb een uitkering volgens de participatiewet. Maar wat gaat dit betekenen voor onze uitkeringen?”

 

Ojee, de participatiewet, wat was dat ook alweer?? Och ja, natuurlijk: een uitkering van de bijstand! Wij naar de site van de AOW samenwonen, maar dat is zo’n uitgebreid verhaal met zoveel mitsen en maren, daar helpen we hen echt niet mee om hen goed te kunnen informeren. Ook bleek tijdens het gesprek wel dat het hier om samenwonen gaat vanuit een mantelzorgsituatie, dan wordt de vraag nog ingewikkelder.

 

Op de site van de SVB het telefoonnummer opgezocht, zodat zij zelf contact kunnen leggen en het juiste antwoord kunnen krijgen. Tevens hebben we benadrukt dat het wel van belang is dat men vertelt dat dit gebeurt vanwege de zorgsituatie, dan gelden bij de AOW misschien heel andere voorwaarden.

Tevredengesteld vertrok het stel, ze waren blij met onze hulp.

 

Ingestuurd door: Het Infohuis Dedemsvaart
Tekstbewerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten