Mariënberg verliest in Oldenzaal

Voetbalvereniging Mariënberg speelde zaterdag uit tegen De Esch in Oldenzaal. De gastheer bleek met 4-1 te sterk voor de roodzwarten.

Eerste helft

Tot aan de 1-0 van gastheer de Esch speelde Mariënberg niet eens zo onverdienstelijk in Oldenzaal. Beide ploegen acteerden een beetje rond de middenstip zonder de bovenliggende partij te zijn. Ook in deze wedstrijd leidde een persoonlijke fout voor Mariënberg opnieuw de nederlaag in. Een verkeerde terugspeelbal werd een prooi voor een geelblauwe De Esch-speler en vervolgens een koud kunstje om na 21 minuten de openingstreffer (1-0) op het scorebord te laten verschijnen. Ook de 2-0 voor de Esch was na knullig uitverdedigen en niet adequaat ingrijpen van de roodzwarte defensie.

 

Tweede helft

In de tweede helft maakte Mariënberg de aansluitingstreffer, Colin Bouwhuis rondde goed af; 2-1. Even leek het duel te kantelen in het voordeel van Mariënberg. Echter de Esch stelde orde op zaken met de 3-1, die iets te snel kwam en vanuit het oogpunt van Mariënberg. Ook dit doelpunt leek weer kinderlijk eenvoudig, omdat de roodzwarten de jongens van de Esch geen strobreed in de weg leggen. Zo eindigde de wedstrijd op simpele wijze met 4-1 voor de thuisploeg.

Conclusie

Een verloren seizoen. Punt uitroepteken! Laat verslaggever AD weten. De selectie is te smal en Mariënberg lijkt dat gewoon niet met bekwaam personeel op te kunnen lossen.

“Het zat ons wel een beetje mee. DES Nijverdal kwam gelukkig niet dichterbij. Kloosterhaar wist te winnen in rechtstreeks confrontatie van de Gagelman Mannen. Kortom, wij blijven op de 11e plek staan met zes punten voorsprong op Kloosternarigheid en DES te beter! Wij nog 3 duels , Kloosterhaar ook. DES moet nog 2 duels spelen. Kortom, zij kunnen nog in punten gelijk komen maar hebben een minder doelsaldo. Wij moeten zorgen dat wij in de resterende 3 wedstrijden minimaal nog 3 punten pakken om zeker van onze zaak te zijn.”

“Maar ja, waar zijn wij dan zeker van? Juist ja, nacompetitie. In deze vorm wordt dat nog een hels karwei om degradatie af te wenden. Ach, we zullen het wel zien. Eind mei weten wij vast meer. Komende week spelen wij thuis tegen SVVN (13 mei), daarna uit naar toekomstige kampioen Rigtersbleek (20 mei) en wij sluiten thuis af tegen Bruchterveld (27 mei)”, aldus AD.

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: AD

Gerelateerde berichten