Mariënberg komt tekort tegen Avereest

Mariënberg en Avereest lieten afgelopen zaterdag wat voetbal soms zo afgrijselijk mooi maakt en soms zo simpel eenvoudig.

Na een intensieve strijd op het veld eindigde het duel tussen Mariënberg en Avereest in een gelijkspel met een stand van 0-0. Het was een wedstrijd vol met spanning, controverses en gemengde gevoelens voor beide teams.

Het spel begon met Avereest die scherper aan de aftrap verscheen dan de Westerparkbewoners van Mariënberg. In de eerste helft moest keeper Thijs van Mariënberg al snel al zijn kwaliteiten inzetten om Dawit Blaauw van Avereest van scoren af te houden.

Directe rode kaart

Echter, halverwege het eerste bedrijf veranderde de dynamiek van de wedstrijd toen Blaauw een directe rode kaart kreeg vanwege natrappen, zoals waargenomen door scheidsrechter Gijs Vogelaar. Dit zorgde ervoor dat Avereest met 10 man verder moest, een situatie die het spel veranderde en Mariënberg meer mogelijkheden bood.

Ondanks de numerieke superioriteit slaagde Mariënberg er niet in om de defensie van Avereest te doorbreken. Keeper Jan Jorn van de Beld van Avereest speelde een belangrijke rol door niet alleen te keepen, maar ook door kostbare tijd te rekken. Dit belemmerde Mariënberg in hun aanvalsspel en voorkwam dat ze echt in hun ritme kwamen.

Gelijk spel

Hoewel Mariënberg kansen kreeg, inclusief een gemiste kans van Jurgen Visscher die de 0-1 op zijn pantoffel had, slaagden ze er niet in om de winnende treffer te scoren. Na 90 minuten voetballen eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, waarbij beide teams een punt verdienden.

Het gelijke spel laat gemengde gevoelens achter bij zowel Mariënberg als Avereest. Terwijl Mariënberg zich afvraagt of ze twee punten hebben verloren of een punt hebben gewonnen, kan Avereest mogelijk klagen over de beslissingen van de scheidsrechter.

Volgende keer beter

Het komende weekend staat Mariënberg voor een nieuwe uitdaging tegen Hardenberg’85, waar ze vastberaden zullen zijn om een beter resultaat te behalen. Zoals het gezegde luidt, soms win je wat en soms laat je wat achter. In dit geval eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, waardoor beide teams een punt pakten en zich kunnen voorbereiden op de volgende uitdagingen die voor hen liggen.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS. Aangeleverd via Alfred Dorgelo
Foto: Gerrit Heine

Gerelateerde berichten