Mariënberg blijft in de vierde klasse

Mariënberg heeft afgelopen zaterdag een glorieuze 4-0 overwinning behaald op Lemele in de finale van de nacompetitie. Deze zege betekent dat de club in de 4e klasse blijft. De vreugde en opluchting waren groot, vooral bij aanvoerder Dennis van der Veen, die in een emotionele toespraak iedereen bedankte.

In een afgeladen kantine, gevuld met spanning en emoties, sprak Van der Veen zijn dank uit aan alle supporters en betrokkenen, zowel aanwezig als afwezig. Zijn woorden weerspiegelden het turbulente seizoen van Mariënberg. “Aan het einde van de dag zijn we allemaal mensen,” zei hij, en die uitspraak vatte de situatie perfect samen.

Overtuigend

De overwinning op Lemele was overtuigend. Mariënberg speelde een van zijn beste wedstrijden van het seizoen en domineerde van begin tot eind. De eerste goal kwam van Collin, die in topvorm verkeerde. Hij scoorde de 0-1 en gaf later de assist voor de 0-2, die werd binnengetikt door Wesley. Een prachtig stiftje van Wesley zorgde voor de 0-3 en kort voor tijd maakte hij de 0-4, waarmee de overwinning werd bezegeld.

Gezamenlijke prestatie

Het team van Mariënberg werd nieuw leven ingeblazen door de technische staf onder leiding van Arjan B., Arjan P. en Theo de L. Dankzij hun ervaring en positieve aanpak konden zij het team weer op de rails krijgen. De hele club, van oud-trainers tot supporters, vierde deze overwinning als een gezamenlijke prestatie.

FC Ommen trad op als gastheer voor deze belangrijke wedstrijd en zorgde voor een uitstekende organisatie. De sportiviteit en gastvrijheid van de club werden alom geprezen.

De burgemeester, die neutraal moest blijven omdat beide teams uit zijn gemeente kwamen, kon na de wedstrijd niet anders dan Mariënberg feliciteren met hun overwinning.

Handhaving

De supporters van Mariënberg mogen terugkijken op een seizoen vol emoties en strijd. Het team heeft zich uiteindelijk weten te handhaven in de 4e klasse, en dat is een prestatie om trots op te zijn. Het seizoen werd afgesloten met een knallend feestje, waarbij de muziek van Skik door de boxen schalde en iedereen met een glimlach naar huis ging.

Voor nu geniet Mariënberg van de welverdiende rust, met het vooruitzicht op een nieuw seizoen in de 4e klasse. Lemele wensen wij veel succes in hun poging om volgend jaar terug te keren. Mariënberg kijkt uit naar een welverdiende vakantie en een frisse start volgend seizoen.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Gerrit Heine

Gerelateerde berichten