Mariënberg bereikt eerste honk, nog twee te gaan….

Afgelopen zaterdag vond er een enerverende wedstrijd plaats op sportpark de Polderhoek. Mariënberg wist na 90 minuten strijd met een 1-3 overwinning op Kloosterhaar hun plaats in de nacompetitie veilig te stellen.

De wedstrijd begon met een vliegende start voor Mariënberg. Na slechts enkele minuten opende Job Wolters de score met een snelle 0-1. Wesley Willems leek al snel voor een comfortabele 0-2 te zorgen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Desondanks bleef Mariënberg vastberaden en in de 38e minuut schoot Colin Bouwhuis onhoudbaar de 0-2 binnen. Vlak voor rust verkleinde Kloosterhaar de achterstand nog tot 1-2 dankzij een kopbal van Stan E.

Spanning verdwenen

Tijdens de rust was de spanning verdwenen toen bleek dat AVC Heracles met 3-0 achterstond tegen SV Rijssen. Na de rust controleerde Mariënberg de wedstrijd en in de 66e minuut maakte Colin Bouwhuis zijn tweede doelpunt van de middag, waarmee hij de eindstand op 1-3 bepaalde.

De volgende horde

Met deze overwinning is Mariënberg verzekerd van deelname aan de nacompetitie. De eerste horde is komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen HTC uit Zwolle, een vijfdeklasser. Als Mariënberg deze ronde overleeft, wacht op 8 juni een duel tegen Lemele.

Het team is vastberaden om deze positieve lijn door te trekken en weer vol overtuiging de volgende wedstrijden in te gaan. Het vertrouwen is groot en de sfeer binnen het team is uitstekend, zoals afgelopen zaterdag weer duidelijk werd. Het seizoen, dat gekenmerkt werd door veel ups en downs, lijkt op het juiste moment een positieve wending te nemen.

Lijfsbehoud

Mariënberg hoopt met deze vorm volgend jaar weer te kunnen uitkomen in de 4e klasse. De wedstrijd tegen Kloosterhaar was een prachtig voorbeeld van hun herwonnen kracht en samenhorigheid. Supporters kunnen uitkijken naar een spannende nacompetitie waarin Mariënberg alles op alles zal zetten om lijfsbehoud te realiseren.

Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS