Kansen voldoende, echter geen zege Gramsbergen

Op het Hoge Holt ontspon zich zaterdag een open en sportieve wedstrijd. Met veel doelpunten en een veelvoud aan kansen voor beide teams.

De ingrediënten voor een mooie afscheidswedstrijd van middenvelder Kelvin Jager waren afgelopen zaterdag volop aanwezig bij de thuiswedstrijd van Gramsbergen tegen PH uit Almelo. Schitterend weer, veel publiek en een speelveld dat vooraf zelfs besproeid werd. Echter heb je in zo’n geval ook een tegenstander nodig die mee wil werken en dat was deze middag (en waarom zouden ze ook) niet het geval.

Uiteindelijk trokken de gasten aan het langste eind en werd het 3-4. Mooi voor Jager (hij was al nadrukkelijk op zoek naar succes) was zijn treffer die de 3-4 betekende. Met een schitterende volley zette hij een kroon op een lange voetbalcarrière die hem via Twedo, SC Erica en vv Sleen naar Gramsbergen voerde.

Eerste helft

Na een eerste kans voor PH in de 3e minuut (schot gaat voorlangs) is het Gramsbergen dat al vlot het net weet te vinden. Wouter Schuldink zet op links goed door en door onvoldoende ingrijpen van de Almelose defensie kan hij met een harde schuiver de openingstreffer aan laten tekenen.

Daarna wordt het spel van de thuisploeg al snel slordiger. De anders zo betrouwbare verdediging (met dit keer centrale verdediger Gerwen Reinders onwennig op linksback) laat steken vallen en de PH voorwaartsen krijgen volop mogelijkheden om hier doorheen te spelen.

Na 12 minuten valt de gelijkmaker als de doorgebroken Koen Lubbers neergehaald wordt. Scheidsrechter Mulder kan niets anders doen dan een strafschop geven. Aanvoerder Stefan Olde Olthof laat zich dit buitenkansje niet ontnemen: 1-1. Twee minuten later opnieuw een dikke kans voor PH. Op miraculeuze wijze gaat de bal er echter niet in. Het is uitstel van executie.

Een corner van PH valt verkeerd en wordt door Ruben Meijerink ongelukkig in het eigen doel gewerkt. Gramsbergen probeert de schade te herstellen. Schoten van Roy Seinen missen de nodige precisie en ook de mee opgekomen Job Kremer mist de controle om een goede mogelijkheid te verzilveren.

In minuut 39 lijkt PH te scoren als Koen Lubbers geheel vrijstaand opduikt voor Jur Kosters. De inzet gaat net naast. Voor rust valt de 1-3 echter nog wel. Nadat een inzet uit een hoekschop nog voor de lijn wordt gekeerd is Lennart Mannes het meest attent en werkt hij de bal via de onderkant lat achter een kansloze doelman Kosters.

Tweede helft

Na de thee brengt trainer Rahantoknam met Slot en Willems 2 frisse krachten. Echter blijkt de defensie ook na de onderbreking niet sluitend. Niek Manders wordt keurig vrijgespeeld door het centrum en dat betekent gelijk al de 1-4. Het siert Gramsbergen dat ze er toch nog een wedstrijd van willen maken.

In de 55 e minuut kan Xaver Slot de vrijstaande Roy Seinen bereiken en met zo’n kansje weet hij wel raad, 2-4 en daarmee weer hoop voor het vervolg. Tussendoor blijven er ook mogelijkheden komen voor de gasten uit Almelo waaronder een grote kopkans die door Jur Kosters knap gepareerd wordt.

Kelvin Jager probeert het vervolgens 2x rechtstreeks uit een vrije trap maar vooralsnog zonder succes. In de 76 e minuut is het echter wel raak. Vrijstaand net buiten de 16 meter werkt hij de bal met een volley onhoudbaar achter doelman Nijenkamp. Een mooie bekroning van een mooie carrière.

Het is sowieso de middag van het afscheid want ook bij PH hangen een paar spelers kennelijk hun ‘kicksen’ aan de wilgen. In de slotminuten nog zeker vier dotten van kansen over en weer. David Houtman mist voor de 4-4, PH doet dat ook voor hun 5e , een prima kopbal van Job Kremer scheert over de lat en Xaver Slot mikt net naast het vijandige doel.

Slotconclusie

Conclusie deze middag: een voor de neutrale toeschouwer open wedstrijd, veel kansen, veel doelpunten en een schitterende afscheidstreffer. Gramsbergen mag zich opmaken voor minimaal 1 nacompetitiewedstrijd maar daarin zal het beter voor de dag moeten komen dan in deze slotwedstrijd van de reguliere competitie. Met het oog op de nacompetitie toch ook zorgen voor de thuisploeg. Verdedigend zat het deze middag regelmatig mis, dat zal zeker beter moeten.

Verslag gemaakt door: Albert van der Veen
Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS