Juliana Den Ham op Nederlands Kampioenschap

Het NK KNMO-NTSB, Majorette en Twirl, is zaterdag en zondag gehouden in Topsportcentrum in Almere. Van Juliana Den Ham zijn Lisa, Tess, Maud en Alissa voor de tweede keer op rij Nederlands kampioen geworden!

Het NK Majorette en Twirl 2022 werd gehouden in topsportcentrum in Almere. Het NK, de wedstrijd waar een heel jaar naar uitgekeken wordt. Maar ook een wedstrijd waar verenigingen zich het hele afgelopen jaar voor hebben proberen te plaatsen.

 

Hoe bijzonder voor Juliana Den Ham is het dat alle meiden zich hebben geplaatst! Vroeg in de ochtend (bij velen ging de wekker al voor 6.00 uur ’s morgens af) verzamelden een aantal meiden zich bij ‘t Muziekgebouw in Den Ham. Een ander aantal had de keuze gemaakt een hotelovernachting te nemen.

Rond 8.00 uur waren ze echter allemaal in de zaal in Almere aanwezig voor een lange spannende dag. Eerst werd de vloer verkend. ‘Hoe valt het licht? Waar sta ik straks?’, niets werd aan het toeval overgelaten om ervoor te zorgen dat iedereen goed voorbereid op de vloer zou staan. De toeschouwers zochten een strategische plek op de tribune op.

Er werd in Almere namelijk in twee zalen gewerkt wat voor iedereen goed het programma in de gaten houden betekent om steeds heen en weer te pendelen om alles te kunnen zien wat je wilt zien. Het deelnemersveld was groot; heel groot! Er zijn door alle dames van Juliana mooie resultaten behaald!

Team 3 deed het super goed. De meiden Lisa, Tess, Maud en Alissa zijn voor de tweede keer op rij Nederlands kampioen geworden! Dit keer echter met de nieuwe show; de heksendans.

De Power Puff girls bestaande uit Fabiën, Anne, Femke en Esmee mochten een prachtige bronzen medaille in ontvangst nemen!

Fabiën wist zich door een plekje in de top 10 op zaterdag individueel te plaatsen voor de finale op zondag. Samen met 9 andere overgebleven kandidaten mocht ze zondag nog een keer laten zien wat ze kan!

 

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron en foto: Muziekvereniging Juliana Den Ham

 

 

Gerelateerde artikelen