HHC Hardenberg wint ruim van FC Lisse

Op een zonovergoten Boshoek heeft HHC Hardenberg weten te winnen van FC Lisse. De voorlaatste thuiswedstrijd eindigde in 4-2.

Eerste helft

Hoewel de oranje-zwarten al na twee minuten op achterstand kwamen, wisten ze dat ruimschoots te herstellen. Het was Enzo Stroo van FC Lisse die in de tweede minuut, na een goed uitgespeelde aanval, de openingstreffer maakte: 0-1. Een slecht begin voor HHC, maar na een klein kwartier kwamen ze alweer op gelijke hoogte. Gersom Klok scoorde in de rebound na een schot van Rob van der Leij de 1-1. Even later zag Klok zijn eigen schot naast het doel verdwijnen. FC Lisse had weinig kansen, het meest gevaarlijk was een schot van Remi van Ekeris, die vakkundig werd tegengehouden door Nick Borgman.

HHC bleef op jacht naar de voorsprong. Van der Leij probeerde het nog met een schot dat naast ging, maar in de extra tijd van de eerste helft was het dan toch raak. Danny Bouws zette de tussenstand op 2-1.

Tweede helft

Na rust bouwde HHC de voorsprong al snel uit. Matthijs Hardijk knalde de 3-1 tegen het net uit een scrimmage. Na 68 minuten kreeg HHC een penalty toen Hardijk naar de grond ging. Van der Leij maakte de 4-1 uit de strafschop.

Even leek HHC op 5-1 te komen na een mooie combinatie tussen Hardijk en Jurjan Mannes. Het lukte laatstgenoemde niet om de bal in de goal te schuiven. Zeven minuten voor tijd wist Jeffrey Klijbroek van FC Lisse met een mooie goal via de paal te scoren. Jesper Drost kopte vervolgens nog op de paal en het schot van Glenn Kobussen werd geblokt. Daarmee bleef het 4-2.

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: HHC Hardenberg