HHC Hardenberg start met winst

HHC Hardenberg is zaterdagmiddag de tweede seizoenshelft met winst gestart. Op eigen sportpark De Boshoek in Hardenberg wonnen de oranjehemden met 3-1 van SVV Scheveningen.

Het was koud zaterdagmiddag op het sportpark de Boshoek waar SVV Scheveningen de gastploeg was. Ondanks dat niet heel de selectie van HHC Hardenberg fit uit de winterstop kwam, hadden de Hardenbergers geen moeite met de ploeg uit de kustplaats.

Eerste helft

Het team van Pascal Diender kwam al vroeg op voorsprong. Matías Jones bleek in de zevende minuut met een schot te sterk voor doelman Sven van der Maaten. Na een kwartier spelen verdubbelde HHC de score. Serge Fatima kopte de bal strak binnen uit een corner. En toen leek het alsof de wedstrijd gespeeld was. Matthijs Hardijk probeerde nog twee keer te scoren na goede passes van Jurjan Mannes en Pascal Mulder, maar slaagde daar niet in. Met 2-0 op het scorebord gingen de ploegen aan de thee.

Tweede helft

In de tweede helft was Hardijk opnieuw dicht bij een doelpunt. Goalie Van der Maaten reageerde attent op zijn schot. Lex Immers was voor de tegenpartij gevaarlijk, maar een sublieme redding van Nick Borgman voorkwam dat Scheveningen wist te scoren. Een kwartier voor tijd legde spits Hardijk de 3-0 erin nadat hij één op één kwam met de keeper. Barry Rog redde in de 79e minuut nog enigszins de eer voor Scheveningen door de 3-1 te maken. Thomas Reinders had de kers op de taart kunnen leggen met een prachtig doelpunt in de 90e minuut, maar slaagde daar niet in. Daardoor eindigde het duel in 3-1.

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: HHC Hardenberg