Finale Bruchterveld’s Open, Frits Altena in bezit wisselbeker

Net als in een gewone poulewedstrijd weet je ook dat je in de finale 3 partijen mag/moet spelen en als je dan je eerste wedstrijd met 4-1 of erger met 4-0 verliest dan is het nagenoeg onmogelijk dat je als eerste eindigt. Met 4-1 verliezen overkwam zowel Tim van der Veen tegen Marinus Ravenshorst als ook Frits Altena tegen een sterk spelende Jan Flier.

De beide winnaars mochten, volgens loting, in de 3e partij gelijk tegen elkaar. Zo sterk als Jan Flier ook aan deze partij begon zo sterk eindigde Marinus met een serie van 6. Won mede daardoor met 4-2 van Jan Flier. Marinus dus 8 punten en nam daarmee al een voorproefje op de titel. Hij mocht voorlopig alleen nog maar proeven. Frits Altena kwam sterk terug in zijn 2e partij, die tegen Tim van der Veen, maar liefst 4-0 winst. Hij heeft waarschijnlijk het liedje van Chè in zijn hooft gehad: “Geef nooit op”.

Maar ook Tim van der Veen moet daar iets van mee hebben gekregen want in zijn laatste partij tegen Jan Flier kwam hij ijzersterk terug en won notabene met 4-2 van Jan Flier. En Jan was juist achter op het sigarendoosje aan het rekenen geweest dat hij met winst op 10 punten zou kunnen komen. Droom in duigen dus want met 8 punten was het voor hem over. De winnaar krijgt 4 punten, hetzij Marinus met 8 komt dan op 12 of Frits met 5 komt dan op 9. Dus iedereen op de punt van de stoel. Marinus zou aan 11 caramboles genoeg hebben voor 2 punten en zou dan onbereikbaar zijn voor Frits. Maar………. al sprokkelend bleef te teller, helaas voor Marinus, steken op 9 en Frits caramboleerde netjes de partij uit. Eindstand dus 2 spelers met 9 punten. En volgens afspraak spelen die 2 dan een nog allesbeslissende remisepartij.

In niet de beste partij maar wel de langste en zeker ook één van de spannendste van de avond ging het mooi gelijk op. Smullen voor de onpartijdige toeschouwer maar billen knijpen voor de anderen. Op een gegeven moment moesten beide er nog 2 maken, wat Frits wel lukte en Marinus net niet. Eindstand 3-4 in het voordeel van Frits Altena die zich een jaarlang de kampioen mag noemen van “Bruchterveld’s Open” en neemt die titel over van Gerrit Bekker, winnaar in 2022.

Voorzitter Jan Flier overhandigde Frits daarna de beker die nog van zijn naam zal worden voorzien. Na 22 avonden klonk er applaus voor de winnaar en voor het verloop van het toernooi.

Harry Bolks en Thijs Otten zullen volgend jaar de organisatie van Bruchterveld’s Open verzorgen.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Henk Veneman

Gerelateerde berichten