Doelpuntenspektakel HHC Spakenburg

Het voorlaatste duel van het seizoen tussen HHC Hardenberg en SV Spakenburg werd zaterdag een doelpuntenspektakel en een prima wedstrijd voor alle toeschouwers.

Acht goals vielen er zaterdagmiddag tijdens het duel tussen HHC Hardenberg en SV Spakenburg. Beide ploegen pakten één punt, de wedstrijd eindigde namelijk in 4-4.

Eerste helft

Na het eerste kwartier waarin SV Spakenburg veel druk zette en beide ploegen eigenlijk niet creëerden, zagen de toeschouwers het eerste wapenfeit. Een handsbal van HHC was voor scheidsrechter Nick Tunnissen reden om een penalty te geven aan de blauwen. Maurice de Ruiter benutte die strafschop zonder problemen: 1-0. Na geklungel in de eigen zestien, kreeg HHC bijna een tweede tegengoal van Kevin van Dieren te verwerken. Echter schoot hij de bal net over het doel van Nick Borgman.

De eerste echte kans van HHC kwam pas na 24 minuten. Een breedtepass van Matías Jones stelde Jesper Drost in staat om te schieten. Zijn inzet ketste af op de bovenkant van de lat. Net nadat Ferebory Kourouma gevaarlijk voorlangs schoot, wist De Ruiter op aangeven van Wimilio Vink zijn tweede goal te maken: 2-0. Gelukkig kwam het antwoord van HHC niet veel later. Twee minuten erna kopte Rob van der Leij raak na een slimme voorzet van Gersom Klok.

Tweede helft

In de tweede helft viel de eerste goal na een kwartier. Rob van der Leij en Ashwin Manuhutu misten beide een kans, maar het lukte Joerie Church wel om de 2-2 te maken. Drie minuten later liep HHC alweer achter de feiten aan toen Kourouma sneller bij de bal was dan Borgman en scoorde. HHC bleef wel kansen creëeren, Jones en invaller Matthijs Hardijk waren gevaarlijk in de zestien van SV Spakenburg, maar kwam niet direct met een antwoord. Invaller Robin Eindhoven lukte dat wel, een kwartier voor tijd stormde hij af op het doel van HHC en maakte de 4-2.

Waar velen dachten dat de wedstrijd gespeeld was, kreeg vijf minuten voor het einde van de wedstrijd nog mooie kansen van Hardijk en Van der Leij te zien. Jesper Drost scoorde uiteindelijk, maar het bleek buitenspel. Even later viel dan toch de goal, Matías Jones gaf de bal voor en Van der Leij werkte ‘m bij de eerste paal binnen. Hardijk maakte er uiteindelijk 4-4 van.

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: HHC Hardenberg