Kampioen Rigtersbleek wint van Mariënberg

Het elftal van Mariënberg kreeg zaterdag genadeslag in Enschede. Kampioen vv Rigtersbleek was te sterk voor de Roodzwarten. De Mariënbergers werden met 7-1 flink ingemaakt op het ontmoetings- en sportpark in Enschede.

Na 45 minuten stond het ‘nog maar’ 2-1 in het voordeel van de thuisploeg, zelfs in de verste verte leek het er niet op dat de geplaagde ploeg van trainer Arjan Visscher zich moest schikken in de grootste nederlaag van het seizoen, 7-1! Toch gebeurde het! De zoveelste gifbeker die tot de laatste druppel leeg mocht worden gedronken!

Mariënberg had gek genoeg wel wat in de melk te brokkelen. Na 15 minuten en een 2-0 achterstand begonnen de Westerparkbewoners beter te voetballen en trok Rigtersbleek de keutel min of meer in. Voor rust was daar de aansluitingstreffer van Roy Doek. Na rust werd het zelfs 2-2, maar nu floot scheidsrechter Ron Steen wel voor buitenspel. Een bal op de lat had een beter lot verdiend maar in het tweede deel van het tweede bedrijf zakte Mariënberg genadeloos door haar hoeven.

Rigtersbleek gaat het volgend seizoen naar de 2e klasse. Mariënberg is misschien aangeslagen, maar nog niet verslagen. Dinsdag 30 mei moeten wij er allemaal voor het eerst weer staan. Samen werken aan die droom!

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS