Biljarten: Poule 13 van Bruchterveld’s Open

Ook maandagavond weer een heerlijke biljartavond. Eerste plaats omdat de meeste spelers behoorlijk aan elkaar “gewaagd waren” maar ook om het vertoonde niveau en de verrassende uitslagen en NOOS kwam langs voor een rechtstreeks radio-verslag.

Henk Reinders manifesteerde zich in de eerste partij tegen Rob Richterink direct al als één van de potentiële winnaars. In de 2e partij moest Jan Henk Holtvlüwer heel Delft onderspitten in de partij tegen Jan van der Veen. Jan Henk moest er nog 2 voor de remise maar kreeg het niet voor elkaar. 4 – 2 winst van Jan van der Veen die het daarna gelijk mocht opnemen tegen Henk Reinders. Tot de 10e beurt leek Jan van der Veen weer voor een verrassing te zorgen maar toen begon Henk met een serie van 8 en maakte in de 12e beurt een resoluut einde aan de droom van Jan van der Veen. Jan Henk Holtvlüwer wilde tegen Rob Richterink laten zien dat hij niet gekomen was om zich er gemakkelijk van af te maken. Jammer voor Rob: 4 – 1 winst voor Jan Henk. Tot de 9e beurt leek Rob ook een overwinning te kunnen maar dat was weer tegen de zinnen van Jan van der Veen. Hij nam het roer over en sloot af met een overwinning. De laatste partij was vooraf, tijdens en na afloop gespreksonderwerp. Mede door de uitslag, een remise tussen Henk Reinders en Jan Henk Holtvlüwer; in 15 beurten was het klusje geklaard. Jan Henk had die 4 punten nodig om zich als één van de 5 beste nummer 2 te plaatsen. Tot nu toe hebben de nummers 2 allemaal 10 punten. Diegene met 10 punten en het laagste percentage vliegt eruit en zien we niet terug in de kwartfinale; en dat is Siem Slot. De avond kreeg nog even speciale aandacht van media omdat Thijs Otten, zelf ook deelnemer aan Bruchterveld’s Open, met zendapparatuur van radio NOOS, rechtstreeks verslag kwam doen van de gebeurtenissen.

Donderdagavond gaan we verder met poule 14/15 met Niek Huisjes, Gerrit Godeke, Albert Jan Altena en Marinus Ravenshorst.

.


Tekstverwerking: Henk Veneman
Foto: Henk Veneman

Gerelateerde berichten