Biljarten: Spanning in poule 12 van Bruchterveld’s Open

Zeker in deze poule waren weer alle spelers aan elkaar gewaagd maar er kan maar één de nummer één worden. Zeker bij biljarten kun je alles goed doen maar door het laatste stukje precieze toch net niet de carambole maken. Dat gold zeker donderdagavond tijdens het verloop van poule 12/15.

De eerste 2 partijen gingen ook nog eens gelijk op waardoor zowel Harry Bolks tegen Freek Veurink een 3 – 4 eindstand opleverde alsook die tussen Bas Reints en Alwin Huisjes 4 – 3. Alwin pakte wel de 4 punten tegen Harry Bolks en Bas pakte met een 4 – 0 overwinning op Freek Veurink. Toen Bas ook won van Harry, zelfs met 4 – 1, was Harry definitief uitgeschakeld en was Bas zeker van de 1e plaats in deze poule. De laatste partij ging tussen Freek Veurink en Alwin Huisjes en was alleen nog interessant als Alwin zou winnen met een heel goed gemiddelde. Ondanks dat dat niet gebeurde werd hij wel 2e in deze poule met 9 punten maar niet voldoende om zich te voegen bij de beste 5 nummers 2.

Geluk of pech kan het verschil maken

Bas Reints door met 12 punten; dat wekt de indruk dat het een makkie was maar degene die vanaf de tribune de partijen hebben gevolgd weten dat soms een beetje geluk of pech voor de ander het verschil kan maken. Maar met een gemiddelde van 1,14 kan hij best thuis komen.

In de voorrondes zijn nog 3 poules te gaan. Maandag in poule 13, Rob Richterink, Henk Reinders, Jan van der Veen en Jan Henk Holtvlüwer. Na afloop van poule 15 op maandag 19 juni zal de loting voor de kwartfinale plaatsvinden.


Tekstverwerking: Henk Veneman
Foto: Henk Veneman

Gerelateerde berichten