2000 atleten denderen door Hardenberg

De 17e editie van de Vrieling Hardenberg City Run vindt zaterdag 20 mei plaats. Meer dan  2000 atleten denderen door Hardenberg. Zelfs meer dan 1000 scholieren tot en met 12 jaar Rennen mee in De Haere Kidsrun.

De Haere Kidsrun start 17.30 uur. De organisatie van de Vrieling Hardenberg City Run is trots op de Kidsrun: “Hoezo krijgen wij de jeugd niet in beweging?” Maar ook de volwassenen zorgen er voor dat Hardenberg trilt op haar grondvesten. Ruim 300 atleten Starten op de Prins Sport 5 km, en ruim 200 atleten op het vernieuwde parcours bij de McDonalds 10 km. Naar verwachting komen er ruim 300 atleten uit heel het land naar Hardenberg om te genieten van één van de mooiste halve marathons van Nederland. Dat is de Vechtstede Notarissen Halve Marathon. Deze start om 17.20 uur en loopt door het mooie Vechtdal.

 

Veel atleten betekent ook veel publiek langs het parcours. Het publiek zal opgezweept worden door veel muziek van dweilorkesten en discotheken. Vermoedelijk zullen de terrassen bij de horeca gelegenheden ook vol zitten met publiek en ook daar zal muziek zijn.

De bewoners van de Wijk Marslanden zullen ook voor muziek en gezelligheid zorgen langs het parcours. Het parcours van de 5 en 10 km loopt door deze wijk. De start en de finish is zoals de laatste jaren op het gezellig aangeklede Marktplein waar u op groot scherm de wedstrijden kunt volgen.

Ook de halve marathon kan op veel publiek rekenen langs het parcours. De campings waar zij langskomen staan vol en ook de gasten weten dat de atleten daar langskomen.

 

Nieuw

Voor het eerst is het dat de Prins Sport 5 km en de McDonalds 10 km tegelijk starten. De start is om 19.40 uur. Alle wedstrijden zijn zo op elkaar afgestemd, dat er altijd veel publiek is bij de finish en de atleten warm onthaald kunnen worden.

De organisatie van de Vrieling Hardenberg City Run heeft bewezen dat men veel mensen in beweging kan krijgen als je ervoor zorgt dat er een mooi evenement aan gekoppeld is. Velen hebben via de Ultieme Uitdaging Bij AV Spurt ’88 zich voorbereid op de Prins Sport 5 km. Dankzij de Vrieling Hardenberg City Run heeft AV Spurt er de laatste jaren veel leden bij gekregen. Ook veel bedrijven hebben zich laten inspireren door de organisatie van de VHCR en het bedrijf VITAAL. Zij deden dat door werknemers te gaan trainen voor de City Run.

 

Zaterdag 20 mei is de 17e editie al weer. De organisatie hoopt op mooi weer voor zowel de atleten als voor het publiek. Wil je nog meelopen dan kan dat nog steeds. Je kan je nog inschrijven tot een half uur voor aanvang van de wedstrijd via: https://inschrijven.nl/form/2023052000293-nl.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten