Sloop oude Rabobankgebouw gaat beginnen (+ impressiefoto’s De Spinde)

Het Rabobankgebouw in het centrum van Hardenberg wordt gesloopt. Het sloopbedrijf is deze week gestart met het plaatsen van hekken en het aanbrengen van rijplaten rond het opvallende gebouw. Binnenkort starten de sloopwerkzaamheden aan het pand.


In de komende jaren gaat er veel veranderen op en rond De Spinde in Hardenberg. Als eerste wordt er gesloopt aan De Spinde. Het voormalige Rabobankgebouw wordt als eerste gesloopt. Sloopbedrijf Lagemaat uit Heerde voert de sloopwerkzaamheden in opdracht van de gemeente uit. Het sloopbedrijf zorgt ook voor de veiligheid. Om vallend gruis buiten het sloopgebied tegen te gaan, komt er een spatscherm tegen de buitengevel van het Rabobankgebouw. Voetgangers wordt geadviseerd niet langs de slooplocatie te lopen. Voor hen wordt een omleidingsroute gemaakt.

De parkeergarage en het gemeentehuis blijven bereikbaar. Dit kan via de doorgang bij Scapino, de overkant van De Spinde of via de route langs de Bruchterweg. De sloop van het Rabobankgebouw is de eerste stap van de verandering van De Spinde. De werkzaamheden hebben plaats tussen 07.00 en 18.00 uur. Rond 15 maart zal het blauwe gebouw uit het straatbeeld verdwenen zijn. Daarna zullen te zijner tijd de andere leegstaande winkelpanden aan De Spinde gesloopt worden.

De Spinde moet een aantrekkelijk gebied worden voor wonen en werken
De sloop van het Rabobankgebouw is de eerste stap van de verandering van De Spinde. Ook de andere leegstaande winkelpanden aan De Spinde worden nog gesloopt. Na de sloop van de panden komen op De Spinde drie nieuwe gebouwen van meerdere bouwlagen. In de gebouwen is plek voor appartementen en commerciële ruimte. Aan het plein komt ook een nieuwe ingang richting de parkeergarage onder het gemeentehuis. Er komt een plek om water op te vangen bij hevige regenval. Verder komt er meer groen, ook op de daken. Dat zorgt voor verkoeling op hete dagen. Met het plan voor De Spinde wordt het centrumgebied compacter. Het plein aan De Spinde fungeert volgens de gemeente straks als een aantrekkelijke toegang vanuit de parkeergarage tot het winkelgebied.

 

Gerelateerde artikelen